Nobel Peace Talks 2022

Velkommen til Nobel Peace Talks! En times sosialt og faglig påfyll på Nobels Fredssenter.
Bente Kalsnes, Frances Haugen og Finn Myrstad på Nobel Peace Talks 1. april.
Foto: Mette Bruaas / Nobels Fredssenter

Nobel Peace Talks er Nobels Fredssenters
arrangementsserie om årets fredspris til journalistene
Maria Ressa og Dmitrij Muratov.

Da journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris for 2021 slo Den Norske Nobelkomite fast sammenhengen mellom pressefrihet, demokrati og fred.

Gjennom hele 2022 inviterer Nobels Fredssenter til spennende samtaler og arrangementer om journalistikkens rolle i en verden der frihet, sannhet og tillit står på spill. Arrangementene skjer torsdag ettermiddag på Nobels Fredssenter. Enkelte av arrangementene blir strømmet live.

Følg med på sosiale medier og våre nettsider for mer informasjon.

Program

Torsdag 3. feb kl. 15:00-16:00
OL i Kina: Menneskerettigheter på sisteplass?
I samarbeid med Amnesty International Norge
Se opptak av sendingen her!

Torsdag 17. feb kl. 17:00-18:00
Fakta-pub: Slik blir du en god faktasjekker! – I samarbeid med Faktisk.no.
Les mer her om hva vi lærte!

Torsdag 10. mars kl. 17:00-18:00
Trollfabrikker, løgn og propaganda
Samtale med fotograf Jonas Bendiksen og journalist og forfatter Peter Pomerantsev. Arrangementet ble holdt på engelsk. Sendingen fra dette arrangementet er dessverre ikke tilgjengelig lenger.

Onsdag 23. mars 17:00-18.00
Sikkerhetspolitisk dypdykk med Gro Holm
Gro Holm deler erfaringer fra første dager i Kyiv – i samtale med Christian Borch. Livestream og fysisk. Sikre deg en billett her!

Torsdag 31. mars 17:00-18.00
Russlands mediekrig
Russlands krig mot Ukraina pågår også i mediene. I Russland strupes den frie pressen, mens forholdene blir stadig vanskeligere for journalister som rapporterer fra krigen inne i Ukraina. Se videoklipp fra arrangementet her!

Fredag 1. april kl. 08:15-09:30
Er Facebook skadelig og i stand til å undergrave demokratiet?
Møt Facebook-varsleren Frances Haugen i samtale med Bente Kalsnes og Finn Myrstad. Arrangementet vil holdes på engelsk. Se opptak fra arrangementet her!

Torsdag 21. april 17:00-18:00
Strupetak på journalistikken i Afghanistan
Hvordan er det å være journalist i Afghanistan etter Talibans overtakelse? Og hva skjer med omverdenens muligheter for å få informasjon derfra når svært mange journalister forlater landet? Møt den afghanske journalisten Wahida Faizi, som bor i eksil i Danmark, i samtale med Elisabeth Eide, professor i journalistikk ved OsloMet.

Arrangementet er på norsk – samtalen tolkes mellom norsk og dari. Arrangementet er gratis og blir ikke strømmet. Sikre deg billett her.

I samarbeid med Norsk Journalistlag og JMIC (Journalism and Media International Center) OsloMet.

Tirsdag 3. mai
Pressefrihet under angrep
Internasjonalt arrangement i samarbeid med Oslo Met, Reportere uten Grenser m.fl. Arrangementet var på engelsk og ble strømmet. Se opptak av sendingen her!

Les vår artikkel om Verdens Pressefrihtesindeks for 2022.

Torsdag 19. mai kl. 17:00-18:00
Kan trollet temmes?
Om de internasjonale tech-gigantenes makt og hva politikere, media og vi forbrukere kan gjøre for å påvirke. I samarbeid med MBL (Mediebedriftenes landsforbund). Sikre deg billetter her!

Torsdag 2 .juni 17:00-18:00
Grenseløs journalistikk
Om internasjonale samarbeid som Panama Papers og Pandora Papers og hvordan slike avsløringer kan bidra til mer demokratiske samfunn. Med bla.a. Per Anders Johansen, journalist i Aftenposten og Gerard Ryle, direktør ICIJ. I samarbeid med Fritt Ord. Arrangementet vil holdes på engelsk. Mer informasjon kommer.

Denne arrangementsserien støttes av: