Arrangement

Fra svertekampanjer til ekstrem overvåking

Fra fredsprisutstillingen 2023. Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Nobel Peace Talks: Lær om hvordan ny teknologi brukes for å slå ned på demonstranter og aktivister i Iran.

Tid: 17.apr. 2024 16:00 - 17:00 CEST
Sted: Nobels Fredssenter

Omvisninger, arrangement og inngang til utstillingene er inkludert i billetten, så hvis du besøker oss onsdag kveld får du ekstra mye for inngangspengene.

Under protestene mot det iranske regime etter Mahsa Jina Aminis død i fjor høst, brukte aktivistene sosiale medier effektivt for å få frem budskapet sitt. Men regimet bruker også ny teknologi for å slå ned på demonstranter og vanlige folk:

Ansiktsgjenkjenning blir brukt til å overvåke og identifisere jenter og kvinner som går på gata uten hijab. More enn en million kvinner har fått SMS-advarsler der de trues med at bilen deres vil bli konfiskert fordi de har kjørt uten hijab. Og en rekke kvinneaktivister har fått sosiale medier-kontoene sine sperret og har blitt offer for målrettede svertekampanjer. Iran er bare ett av stadig flere autoritære regimer som bruker teknologi til å undertrykke befolkningen.

I denne samtalen, der Amnesty International Norge er medarrangør, ser vi på hvordan ny teknologi blir brukt til å ramme kvinner og menneskerettighetsaktivister og vi spør hva vi kan gjøre for å beskytte de som blir utsatt for slike overgrep. Du møter:

  • Mahsa Alimardani, Senior Researcher, Article 19.
  • Gerald Folkvord, politisk rådgiver, Amnesty Int. Norway
  • Moderator: Samina Vabo Ansari, Founding Director, Social Sustainability & Tech
Kveldsåpent museum

Nobels Fredssenter inviterer til Kveldsåpent museum hver onsdag. Da har vi åpent til 21:00 og holder omvisninger i utstillingene 17:15 og 19:15. Hver onsdag skjer det også noe spennende i vårt arrangementsrom Mandela.

Arrangementet foregår på engelsk

Narges Mohammadi portrait, the peace prize laureate of 2023
EN DEL AV NOBEL PEACE TALKS

Arrangementet er en del av serien Nobel Peace Talks, som tar opp ulike temaer knyttet til Nobels fredspris til Narges Mohammadi.

Se flere Nobel Peace Talks