Arrangement

Kan trollet temmes?

Coverfoto av arrangement: kan trollet temmes?

Hva betyr EUs nye digital-lovgivning for sosiale medier og oss som bruker dem?

Tid: 19. mai 2022 15:00 - 16:00
Sted: Nobels Fredssenter

I disse dager vedtar EU nye lover om regulering av digitale medier. Hva vil det egentlig bety for de store tech-gigantene og for oss som bruker sosiale medier?

For å svare på det, får vi besøk av Pål Nedregotten, teknologidirektør i Amedia og Petra Wickstrøm, Public Policy-direktør i Schibsted. Moderator er medieforsker Bente Kalsnes, Høyskolen Kristiania.


Petra Wikström er Schibsteds Public Policy-direktør. Før hun kom til Schibsted I 2020 jobbet hun med politiske og strategiske spørsmål hos store medieselskaper som Bonnier, TV4 og finske MTV. Hun er erfaringer fra mediaorgansasjoner både I London og Brussel og har vært styremedlem I Association of Commercial Television in Europe (ACT). Petra er utdannet statsviter, opprinnelig fra Finland og bor I Stockholm.

Bente Kalsnes er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon, Høyskolen Kristiania. Hennes forskningsinteresser inkluderer blant annet politisk bruk av sosiale medier, politisk kommunikasjon, digital journalistikk, falske nyheter og desinformasjon. I august 2019 kom Kalsnes med boken «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten». I 2018 mottok hun Norsk medieforskerlags formidlingspris.

Arrangementet er på norsk og strømmes ikke.Dette arrangementet er i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening. Illustrasjon på coverfoto: Fadi ToOn

Arrangementet er en del av «Nobel Peace Talks» - Nobels Fredssenters arrangementsserie om årets fredspris til journalistene Ressa og Muratov. Arrangementsserien er støtte av Norsk Hydro, Reitan Retail Luminate og Fritt Ord.