Arrangement

Kan trollet temmes?

Coverfoto av arrangement: kan trollet temmes?

Hva betyr EUs nye digital-lovgivning for sosiale medier og oss som bruker dem?

Tid: 19. mai 2022 15:00 - 16:00
Sted: Nobels Fredssenter

I disse dager vedtar EU nye lover om regulering av digitale medier. Hva vil det egentlig bety for de store tech-gigantene og for oss som bruker sosiale medier?

For å svare på det, får vi besøk av Pål Nedregotten, teknologidirektør i Amedia og Petra Wickstrøm, Public Policy-direktør i Schibsted. Moderator er medieforsker Bente Kalsnes, Høyskolen Kristiania.


Petra Wikström er Schibsteds Public Policy-direktør. Før hun kom til Schibsted I 2020 jobbet hun med politiske og strategiske spørsmål hos store medieselskaper som Bonnier, TV4 og finske MTV. Hun er erfaringer fra mediaorgansasjoner både I London og Brussel og har vært styremedlem I Association of Commercial Television in Europe (ACT). Petra er utdannet statsviter, opprinnelig fra Finland og bor I Stockholm.

Pål Nedregotten har vært ansatt i Amedia siden 2005, og har bl.a. vært innovasjonsdirektør, utviklingsredaktør og produktdirektør. Han har medievitenskap og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet i skjæringspunktet mellom journalistikk og utvikling siden 1994. Han var sentral i utviklingen av flere av Norges tidligste publikasjoner på nett og har jobbet som rådgiver og digital konsulent for norske medieselskaper.I Amedias konsernledelse har han ansvaret for utvikling, innovasjon, forretningsutvikling og strategisk analyse.

Bente Kalsnes er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon, Høyskolen Kristiania. Hennes forskningsinteresser inkluderer blant annet politisk bruk av sosiale medier, politisk kommunikasjon, digital journalistikk, falske nyheter og desinformasjon. I august 2019 kom Kalsnes med boken «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten». I 2018 mottok hun Norsk medieforskerlags formidlingspris.

Arrangementet er på norsk og strømmes ikke.Dette arrangementet er i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening. Illustrasjon på coverfoto: Fadi ToOn

Arrangementet er en del av «Nobel Peace Talks» - Nobels Fredssenters arrangementsserie om årets fredspris til journalistene Ressa og Muratov. Arrangementsserien er støtte av Norsk Hydro, Reitan Retail Luminate og Fritt Ord.