Arrangement

Freedom of Expression festival

Vi feirer ytringsfrihet i alle former: Foredrag, musikk, dans, film, gatekunst, workshops, performance, mat og drikke. Lær, opplev noe nytt og bli inspirert til å bruke ytringsfriheten din.

Tid: 2. sep. 2022 13:00 - 3. sep. 2022 15:00
Sted: Nobels Fredssenter og Rådhusplassen

FREDAG 2. SEPTEMBER
15:00-22:00

LØRDAG 3. SEPTEMBER
11:00-17:00

Festivalen foregår utendørs på Rådhusplassen og inne på Nobels Fredssenter og er åpen for alle.

Fredag kveld inviterer vi til «Demokratiet på tre timer med Bernt Hagtvet». Bli med på en helaften om demokratiet fra antikken til Donald Trump. Professor og nestor i demokratiforskning, Bernt Hagtvet, samtaler med Civita-rådgiver Eirik Løkke om demokratiets opprinnelse og utvikling – og hvilke trusler det står overfor i dag.

Lørdag på dagtid vil det skje mye på Rådhusplassen! Lær å tegne karikaturer med Øisteins blyant, ta del i gatekunstworkshop med Street Art Oslo, og besøk Art4Ukraine sin kunstauksjon. Det vil også være foredrag/ samtaler med blant annet NRK-legenden Tomm Kristiansen, Lusine Djanyan fra Pussy Riot, og kunstnere som bidrar til motstandskampen i Ukraina.

Møt Amnesty Norge og NIM - Norges institusjon for menneskerettigheter. Vår partner Reitan Retail og Narvesen forteller historien om hvordan kioskene sikret ytringsfrihet under 2. verdenskrig og inviterer til «speakers’ corner». Foodtrucks og gode drikkeleverandører sørger for at du holder energien oppe gjennom hele dagen.

Det blir også flere musikk og danseinnslag – gled dere!

Følg med for endelig program.

Tusen takk til våre partnere Hydro, Reitan Retail, Amedia, Luminate og Fritt Ord.

*Fullt program kommer