Arrangement

Freedom of Expression Conference

Bli med når fredsprisvinnere, medieeksperter og aktivister møtes for å diskutere pressefrihet, sannhet og demokrati.

Tid: 2.sep. 2022 07:30 - 12:00
Sted: Digitalt arrangement

DIGITALT ARRANGEMENT

Fredsprisvinnerne Maria Ressa og Dmitrij Muratov står på talerlisten når Nobels Fredssenter samler internasjonale medie-eksperter og journalister til en diskusjon om pressefrihet, demokrati, sannhet og tillit.

Vår årlige fredskonferanse avslutter et år med fokus på fredsprisen til Maria Ressa og Dimitrij Muratov. De to journalistene ble tildelt Nobels fredspris i 2021 for sin modige kamp for ytringsfriheten i Filippinene og Russland.

Det siste året har bydd på store utfordringer for pressefriheten i verden og situasjonen for de to fredsprisvinnerne har blitt dramatisk forverret siden desemberdagene i 2021. Freedom of Expression Conference vil gjøre opp status for pressefriheten i verden, diskutere utfordringer og nye løsninger, med mål om å bidra til et tryggere og mer demokratisk medialandskap.

På grunn av triste nyheter om Mikhail Gorbachev, onsdag 30. august, vil Dmitrij Muratov bli i Russland og ikke delta fysisk på konferansen. Han vil fortsatt være med oss på videosamtale 2. september.

Takk til våre hovedpartnere til Freedom of Expression, Hydro, Reitan Retail, Amedia, Luminate, Fritt Ord, Designit og Oslo Kommune.

AVVIK I ÅPNINGSTIDER 2. SEPTEMBER

2. september 2022 er Nobels Fredssenter stengt på grunn av Freedom of Expression konferansen. Se alle avvik her