Vi har åpent i hele sommer

Fotografi fra fredsprisutstillingen
Foto: Asle Olsen / Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter holder åpent onsdag til søndag i hele sommer. Endelig vises Fredsprisutstillingen med Aïda Mulunehs kraftfulle fotografier frem til publikum på museet.

Fredsprisutstillingen 2020, som handler matens rolle i krig og konflikt, sto ferdig i desember, samme dag som Verdens matvareprogram mottak Nobels fredspris. Siden måtte Nobels Fredssenter holde stengt i over et halvt år på grunn av korona-pandemien. Lørdag 29. mai åpnet senteret igjen, og holder åpent onsdag til søndag i hele sommer.

«Endelig får vi vist frem de fantastiske fotografiene til den verdenskjente fotokunstneren Aïda Muluneh", sier direktør Kjersti Fløgstad. Hun garanterer nok plass og gode smitteverntiltak. "Når de utenlandske turistene uteblir har jo Oslofolk en unik sjanse til å oppleve byens museer uten kø og trengsel".

Et museum midt i byen

Nobels Fredssenter har benyttet korona-stengningen til å pusse opp lokalene på Vestbanen og er blant annet i ferd med å åpne opp de gamle buegangene som vender ut mot det nye Nasjonalmuseet. Snart åpner også den nye Museumsplassen og trappa opp mot Dronning Mauds gate.«Da får Oslofolk en helt ny tumleplass midt i byen. Etter et besøk hos oss er det også kort vei til en is på Aker Brygge eller et bad i Oslofjorden», sier Fløgstad.

Våre utstillinger:
Nambia: “In which we remain”. The Herero massacre in German South West Africa (now Namibia) between 1904 and 1908, is seen as the first genocide of this century. Photo: © Aida Muluneh for the Nobel Peace Center

FREDSPRISUTSTILLINGEN 2020

Matens rolle i krig og konflikt er tema for Fredsprisutstillingen 2020. Den anerkjente fotokunstneren Aïda Muluneh har laget en fotoserie spesielt for utstillingen, der hun illustrerer ti land og ti konflikter der mat har blitt brukt som et maktmiddel. Utstillingen forteller også om arbeidet til fredsprisvinner Verdens matvareprogram og inneholder blant annet et filmrom der det blir vist relevante filmer gjennom våren og sommeren.

Photo: Johannes Granseth / Nobel Peace Center

NOBELMYSTERIET

Trappa opp til museets andre etasje er omgjort til en tidsmaskin og på toppen av trappa befinner man seg i 1896, Alfred Nobel er nettopp død og hele verden lurer på hva som skal skje med formuen den styrtrike oppfinneren etterlater seg. Jakten på testamentet er i gang! Utstillingen er laget som et escape-room, med skjulte spor og oppgaver som fører til koden til safen der Nobels testamente ligger. Vi har tatt hensyn til smittevern når vi har laget oppgavene, slik at man ikke trenger å ta på noe for å løse dem.

Inspirasjon fra den store verden

Etter en lang vinter og vår hjemme er vi mange som lengter etter impulser utenfra. I Nobels Hage er alle fredsprisvinnerne fra hele verden samlet i samme rom, og her kan du la deg inspirere av deres ideer og arbeid. Nobelbutikken er også åpen, med bærekraftige og rettferdige produkter fra hele verden.

Nobels Fredssenter har åpent onsdag-søndag fra 11 til 17 hele sommeren.

Velkommen tilbake!

Foto: Asle Olsen / Nobels Fredssenter