Utstillingpermanently

En utstilling om dialog og fred

Foto: Christian Tunge / Nobels Fredssenter

NY UTSTILLING PÅ NOBELS FREDSSENTER: Oppdag hvordan fredsprisvinnere har brukt dialog til å endre verden, og få gode tips til egne samtaler på veien.

Mange fredsprisvinnere har klart det nesten umulige. I nærmest uløselige konflikter har de funnet fredelige løsninger. Dialog og evnen til å lytte til andres meninger har vært avgjørende for å få det til. I utstillingen En utstilling om dialog og fred kan publikum gjennom videoer, sitater og lytte historier utforske hvordan fredsprisvinnere bruker dialog for å løse konflikter. 

"Ideen om at ett folk har monopol på sannheten, at det finnes ett svar på alle verdens ulykker eller én løsning på menneskenes behov, har gjort usigelig stor skade opp gjennom historien, og særlig i løpet av det siste hundreåret."

- Kofi Annan, Nobels fredspris 2001

Utstillingen er basert på den lille dialogboka “De som lytter, flytter verden”, utgitt av Nobels Fredssenter i 2021, og er bygget opp rundt fredssenterets åtte prinsipper for god dialog. I utstillingen får publikum rom til å tenke gjennom hvordan de kan bruke dialogprinsippene i sitt eget liv og de kan ta med seg gode råd og huskelister hjem til kjøkkenbordet eller arbeidsplassen.

Med en grunntanke om at mennesker kan finne fram til helt nye løsninger gjennom å snakke sammen, er utstillingen bygd opp som et univers av fargerike trekanter. Trekantene skaper nye former mens man går gjennom rommene. Før besøkende forlater utstillingen, kan de skrive ned egne refleksjoner om hva de ønsker å snakke mer om. Lappene kan henges opp i uroer. Uroene stabiliserer seg og destabiliseres i utstillingen etter hvert som nye tanker og refleksjoner legges til samtalen.

Takk til våre hoved partnere Hydro og Reitan Retail, og til våre Dialogpartnere: Flux stiftelsen, Strawberry og Microsoft Norge.

Se åpningstider og kjøp billett