Utstillingpermanently

Vilje til å endre verden

En kvinne trykker en knapp slik at den lyser opp på veggen i utstillingen.
Foto: Kim Reksten Grønneberg / Nobels Fredssenter

En inspirerende interaktiv utstilling om Alfred Nobel og fredsprisens historie viser kraften som bor i «verdens viktigste pris».

Hvordan kan ett menneskes tanker og handlinger forandre verden? Hva skal til for å skape fred? Historien om Nobels Fredspris gir mange ulike svar på disse spørsmålene. Siden 1901 har den årlige utdelingen løftet frem personer og organisasjoner som har gjort en innsats for en bedre og fredeligere verden.

I utstillingen «Vilje til å endre verden» blir publikum bedre kjent med prisen, mannen som skapte den og kraften som bor i den.

"Kommer jeg på tusen ideer i året, og bare én av dem er brukbar, er jeg tilfreds."
Alfred Nobel

På en leken og inspirerende måte forteller utstillingen historien om Alfred Nobel og viser hvordan fredsprisen har utviklet seg i takt med tiden. Lyd, lys og lekne illustrasjoner gir liv til fortellingen og skaper nysgjerrighet hos publikum. Fra fredsforhandlinger og nedrustning til klimakamp og humanitært arbeid viser historien om prisen ulike løsninger på verdens viktigste og vanskeligste utfordringer. Publikum kan også teste seg selv og finne ut hvilken fredstype de er, og hvilke fredsprisvinnere de likner mest på.

«Vilje til å forandre verden» er utviklet av Sixsides for Nobels Fredssenter og laget med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Vilje til å endre verden – i media

Kvinne utforsker utstillingen "Vilje til å endre verden" og tester hvilken fredsprisvinner hun ligner mest på.
Foto: Kim Reksten Grønneberg / Nobels Fredssenter