Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter
  2. Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Omvisninger

Ønsker du en privat omvisning for gruppen din? Ta kontakt på booking@nobelpeacecenter.org eller telefon 48 30 10 00 (telefontid: mandag–fredag kl. 9.00–12.00). Privat omvisning koster 1500 kroner innenfor åpningstiden og 2500 kroner utenom åpningstiden. I tillegg tilbyr vi faste omvisninger, som er åpne for alle.

Vi har flere ulike alternativer om du ønsker en privat omvisning hos oss:

OMVISNING PÅ NOBELS FREDSSENTER

En generell omvisning i alle våre aktuelle utstillinger.

  • Må forhåndsbestilles. Inntil 30 personer per gruppe
  • Varighet: 45 minutter

Hvem var Alfred Nobel? Hva er Nobels fredspris? Hva kan skape fred?

I denne omvisningen tar våre kunnskapsrike omvisere dere med på en runde på huset. I våre faste installasjoner får dere høre historien om Alfred Nobels liv og hvordan Nobels fredspris ble til, og dere får høre om ulike fredsprisvinnere og deres arbeid. I tillegg vil dere få omvisning i våre skiftende utstillinger. Les mer om hvilke utstillinger vi viser for øyeblikket her.

 

Den kulturelle spaserstokken – gratis for alle seniorer i Oslo

Arkitekturomvisning for fredselskere.

  • Tilbudet må forhåndsbestilles. Inntil 15 deltakere per gruppe
  • Varighet: 2 timer, inkludert kaffe og quiz
  • Den kulturelle spaserstokken er støttet av Kulturetaten. Mer informasjon her

Tilbudet er todelt; først en arkitekturomvisning rundt i huset og så kaffeslabberas og quiz om Nobels fredspris. Omvisningen handler om Nobels Fredssenter som historisk bygg og kulturinstitusjon. Vi starter med Vestbanens fortid – et lite stykke Oslo-historie som mange vil dra kjensel på. Vi kommer også inn på konseptet bak Nobels Fredssenter, utviklet av den britiske arkitekten David Adjaye, og snakker om manipulasjon av rom, fargebruk og hvordan en gammel, fredet togstasjon har blitt et moderne museum.

 

Arkitekturomvisning for fredselskere

En omvisning om konseptet bak Nobels Fredssenter.

  • Må forhåndsbestilles
  • Varighet: 45 minutter

Denne omvisningen handler ikke om Nobels fredspris, men om transformasjonen av Vestbanen fra togstasjon til museum. Visste du at kafeen vår er dekket av et kunstverk av Chris Ofili? Konseptet bak Nobels Fredssenter ble utviklet av den britiske arkitekten David Adjaye, og i løpet av omvisningen snakker vi om hans bruk av rom-manipulasjon og farger, og om Vestbanens fortid.

 

Skoleomvisning

Besøk skolesiden for mer informasjon om undervisningstilbudet vårt.