Viser Oscarnominert film

Foto: MTV Documentary Films

Som en del av Fredsprisutstillingen vises den Oscar-nominerte filmen Hunger Ward på Kulturnatt klokken 20:00, 21:00 og 22:00. Filmen tar deg med til frontlinjen i krigen mot sult i Jemen.

Publisert18. juni 2021
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

Besøkende som kommer til Nobels Fredssenter denne sommeren får en filmvisning med i billettprisen. I samarbeid med MTV Documentary Films og Spin Film viser senteret den Oscar-nominerte kort-dokumentaren Hunger Ward to ganger om dagen.

Hunger Ward tar seerne med inn på to sykehus for underernærte barn i det krigsherjede Jemen. Millioner av barn i Jemen sulter på grunn av den sju år lange borgerkrigen, og filmen viser oss deres lidelse i all sin hjerteskjærende grusomhet.

Mat som våpen

"Vi er stolte over av å kunne samarbeide med en så anerkjent regissør som Skye Fitzgerald om visning av denne filmen hos oss", sier kurator for utstillingen, Asle Olsen. Filmen går rett inn i tematikken for årets Fredsprisutstilling, som handler om hvordan mat blir brukt som våpen i krig. I utstillingen vises en serie fotografier av kunstneren Aïda Muluneh, som har illustrert ti ulike konflikter der mat har blitt brukt som maktmiddel. Et av bildene illustrerer Jemen.

Nominert til Oscar

Hunger Ward er den siste filmen i det regissør Skye Fitzgerald kaller for sin humanitære trilogi. Den ble nominert til Oscar for beste kort-dokumentar i år og varer i 40 minutter. Nobels Fredssenter viser filmen på Kulturnatt klokken 20:00, 21:00 og 22:00. NB! Begrenset antall plasser tilgjengelig.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Torsdag–søndag

11.00-17.00

NB: AVVIK I ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org