Vi er stengt for oppussing

Fasade Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter holder stengt for ombygging i januar-midten av april. I mellomtiden vises årets fredsprisutstilling i Rådhuset fra 14. januar. Velkommen tilbake til et nytt, oppdatert museum i april!

Nobels Fredssenter bygger om lokalene på Vestbanen for å skape et enda bedre tilbud til Oslo-befolkningen. Museet skal få helt ny butikk, arrangementslokaler og et nytt pop-up-galleri ut mot Rådhusplassen.

«Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen til topp moderne og mer tilgjengelige lokaler. Med inspirasjon fra fredsprisvinnerne og søkelys på dialog skal vi tilby utstillinger, små og store arrangementer, undervisning og filmvisninger, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

I sydfløyen som tidligere har huset restaurant og kafé (ut mot trikkestoppet) bygger vi oppdatert butikk og et intimt pop-up galleri. I galleriet inviterer vi lokalmiljøet til å bidra med idéer om hva som skal vises frem, med noe kortere planleggingstid enn våre regulære utstillinger og gratis tilgjengelig for publikum. Dette har planlagt ferdigstillelse vår 2023. Ta gjerne kontakt om du har en idé til hva vi bør vise frem her.

I lokalene til eksisterende butikk bygger vi vårt nye arrangementsrom som skal ta i mot skoleklasser og være en perfekt arena for egne arrangement og utleie. Lokalet vil ta ca 55 personer i kinosal-oppsett og blir et unikt tilbud satt i sammenheng med våre utstillinger og omvisninger. Rommet er planlagt å være ferdig høsten 2023.

I tillegg pusser vi opp ankomsthallen og publikumsområder i 2. etasje og gjør andre, nødvendige oppgraderinger av vårt bygg fra 1872.

Fredsprisutstillingen flytter til Rådhuset

Ombyggingen starter i januar og senteret holder helt stengt i januar-midten av april. Fra 14. januar-10. april vises Fredsprisutstillingen «Nobody Plans to Give Up» i Oslo rådhus. Utstillingen, som har vært vist på Nobels Fredssenter siden 11. desember, handler om fredsprisvinnerne Ales Bialiatski, Memorial og Center for Civil Liberties.

«Vi er veldig glade for at Oslo kommune har åpnet «storstuen» for oss slik at vi kan vise frem Fredsprisutstillingen i det samme rommet som prisen blir delt ut. Her skal vi også ta imot skoleklasser og ha omvisninger i helgene. Vi er sikre på at det blir et veldig fint tilbud til publikum mens Fredssenteret holder dørene stengt», sier Kjersti Fløgstad.

Utstillingen i Rådhuset er gratis for publikum og er åpent hver dag fra 09:00-16:00. Alle Nobels Fredssenters utstillinger er også tilgjengelig digitalt.