Hva er sammenhengen mellom mat og fred, sult og krig? Hvordan kan den onde sirkelen gjøres om til en god? Og hva kan DU gjøre for å bidra til mer bærekraftige matsystemer?

Bli med på Fix the Food; en internasjonal fredskonferanse og en annerledes matfestival 24. og 25. september. 

"The link between hunger and armed conflict is a vicious circle: war and conflict can cause food insecurity and hunger, just as hunger and food insecurity can cause latent conflicts to flare up and trigger the use of violence."
Berit Reiss Andersen, Chair, Norwegian Nobel Committee, October 2020
Photo: Rein Skullerud

Da Verdens matvareprogram ble kunngjort som årets fredsprisvinner i oktober i fjor ble sammenhengen mellom mat og fred satt på den internasjonale agendaen. Nesten ett år senere markerer Nobels Fredssenter slutten på et år med feiring og utforsking av Nobels Fredspris 2020.

Vi samler fredsprisvinnere, beslutningstakere, fredsarbeidere og mataktivister for å gjøre opp status og diskutere løsninger for et mer bærekraftig matsystem. Og vi inviterer Oslofolk til å være med på feiringen på en annerledes matfestival på Rådhusplassen.

"Food is the best vaccine against chaos."
David Beasley - direktør WFP, Nobel Peace Prize 2020

Fix the food-konferansen er laget i samarbeid med World Food Programme og foregår 24 september fra 09.00 til 12.00. Den strømme direkte fra Nobels Fredssenter til publikum over hele verden. Etter konferansen åpner Fix the Food-festivalen utenfor Nobels Fredssenter med matboder, inspirerende foredrag og aktiviteter for hele familien. 

Følg med for oppdateringer på program!

Gikk du glipp av våre tidligere seminarer om mat og fred? Sammen med Verdens matvareprogram har Nobels Fredssenter avholdt tre fagseminarer om sammenhengen mellom mat og fred, sult og krig. Se video fra seminarene her:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Torsdag–søndag

11.00-17.00

NB: AVVIK I ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org