Besøk oss i Rådhuset

Fasade Nobels Fredssenter

Fredsprisutstillingen har fått et midlertidig hjem i Oslo Rådhus mens vi pusser opp Nobels Fredssenter. Her kan du lese mer om tilbudet vårt i denne perioden!

I Rådhushallen tar vi i mot vanlige besøkende helt gratis og har opplegg for skoleklasser. Vitilbyr omvisninger i helgene og våre digitale utstillinger er alltid tilgjengelig på nettsiden vår!

Nobels Fredssenter bygger om lokalene på Vestbanen for å skape et enda bedre tilbud til Oslos befolkning. Museet skal få helt ny butikk, arrangementslokaler og et nytt pop-up-galleri ut mot Rådhusplassen.

I denne perioden tilbyr vi deg å oppleve fredsprisutstillingen gratis på Rådhuset, digitale utstillinger via hjemmesiden vår samt skoleopplegg mandag til fredag!

Fredsprisutstillingen på Rådhuset

alt

Fra 14. januar til 27. april vises Fredsprisutstillingen «Nobody Plans to Give Up» i Oslo rådhus. Utstillingen, som har vært vist på Nobels Fredssenter siden 11. desember, handler om fredsprisvinnerne Ales Bialiatski, Memorial og Center for Civil Liberties.

Utstillingen i Rådhuset er gratis for publikum og er åpent hver dag fra 09:00-16:00 ut mai måned.

Ta gjerne del i våre omvisninger på lørdager og søndager (engelsk omvisning kl. 12.00 og norsk omvisning kl. 14.00 begge dager).

NB! Stengt påskehelgen 8. og 9. april. Ekstra omvisninger 4. og 6. april.

Digitale utstillinger

film

Siden 2021 har vi produsert hele fire digitale versjoner av utstillingene våre. Siden det ikke er alle som har mulighet til å besøke Nobels Fredssenter, ønsker vi at innholdet som skapes på huset skal være tilgjengelig for alle – over hele verden.

Her kan du besøke alle våre digitale utstillinger:

Skoleopplegg

barn
Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Vi elsker å ta imot skoleklasser og vil selvsagt gi et god tilbud til alle lærere selv om vi pusser opp Nobels Fredssenter. Derfor tilbyr vi undervisning i Oslo Rådhus mandag-fredag kl. 09.00-15.00 i perioden januar-mars.

I denne perioden tilbyr vi to undervisningsopplegg:

På sporet av fredsprisen 2022

Omvisning om fredsprisen 2022

Les mer og bestill skoleopplegg nedenfor.

Arrangementer

folk
Foto: Victor Iversen / Nobels Fredssenter

I tillegg til fredsprisutstillingen, digitale utstillinger og skoleopplegg – tilbyr vi Nobel Peace Talks også i denne perioden.

Nobel Peace Talks er en serie arrangementer knyttet til årets fredspris. Årets Nobel Peace Talks handler om det viktige og vanskelige arbeidet menneskerettighetsforkjempere gjør når det er krig og krise, og løfter samtidig frem enkeltmenneskers og sivilsamfunnets betydning for frihet, rettferdighet og demokrati.

Se alle Nobel Peace Talks arrangementene her