Besøk oss i Rådhuset

Fasade Nobels Fredssenter

Fredsprisutstillingen har fått et midlertidig hjem i Oslo Rådhus mens vi pusser opp Nobels Fredssenter. Her kan du lese mer om tilbudet vårt i denne perioden!

I Rådhushallen tar vi i mot vanlige besøkende helt gratis, har opplegg for skoleklasser og tilbyr omvisninger i helgene og våre digitale utstillinger er alltid tilgjengelig på nettsiden vår!

Nobels Fredssenter bygger om lokalene på Vestbanen for å skape et enda bedre tilbud til Oslos befolkning. Museet skal få helt ny butikk, arrangementslokaler og et nytt pop-up-galleri ut mot Rådhusplassen.

I denne perioden tilbyr vi deg å oppleve fredsprisutstillingen gratis på Rådhuset, digitale utstillinger via hjemmesiden vår samt skoleopplegg mandag til fredag!

Fredsprisutstillingen på Rådhuset

Fra 14. januar til 26. mars vises Fredsprisutstillingen «Nobody Plans to Give Up» i Oslo rådhus. Utstillingen, som har vært vist på Nobels Fredssenter siden 11. desember, handler om fredsprisvinnerne Ales Bialiatski, Memorial og Center for Civil Liberties.

Utstillingen i Rådhuset er gratis for publikum og er åpent hver dag fra 09:00-16:00.

Ta gjerne del i våre omvisninger på lørdager og søndager (engelsk omvisning kl. 12.00 og norsk omvisning kl. 14.00 begge dager).

Digitale utstillinger

Siden 2021 har vi produsert hele fire digitale versjoner av utstillingene våre. Siden det ikke er alle som har mulighet til å besøke Nobels Fredssenter, ønsker vi at innholdet som skapes på huset skal være tilgjengelig for alle – over hele verden.

Her kan du besøke alle våre digitale utstillinger:

Skoleopplegg

Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Vi elsker å ta imot skoleklasser og vil selvsagt gi et god tilbud til alle lærere selv om vi pusser opp Nobels Fredssenter. Derfor tilbyr vi undervisning i Oslo Rådhus mandag-fredag kl. 09.00-15.00 i perioden januar-mars.

I denne perioden tilbyr vi to undervisningsopplegg:

På sporet av fredsprisen 2022

Omvisning om fredsprisen 2022

Les mer og bestill skoleopplegg nedenfor.

Arrangementer

Foto: Victor Iversen / Nobels Fredssenter

I tillegg til fredsprisutstillingen, digitale utstillinger og skoleopplegg – kommer vi til å tilby Nobel Peace Talks også i denne perioden.

Nobel Peace Talks er en serie arrangementer knyttet til årets fredspris.Vårt neste arrangement på blokka er filmvisning av kortfilmen "Oh, Sister!" og samtale med fredsprisvinner Jody Williams!

Les mer om filmen og arrangementet nedenfor.