Liv Tørres fratrer som direktør – blir ny leder for Pathfinders, NYU i New York

Photo: Johannes Granseth / Nobel Peace Center 

Liv Tørres vil fratre som direktør ved Nobels Fredssenter på slutten av året. Tørres er utnevnt til direktør for Pathfinders for Peaceful, Just and Inclusive Societies ved Senter for internasjonalt samarbeid, på New York University (NYU) og tiltrer sin nye stilling 1. januar 2020. Liv Tørres har vært direktør ved Nobels Fredssenter siden 2016.

- Liv Tørres har spilt en viktig rolle i utviklingen av Nobels Fredssenter de siste fire årene. Vi ønsker henne lykke til videre. Jeg vil spesielt takke henne for hennes engasjement, store arbeidsinnsats og for de mange gode resultater senteret har oppnådd under hennes ledelse, sier Olav Njølstad, styreleder ved Nobels Fredssenter.

Liv Tørres startet på Nobels Fredssenter 1. januar 2016. I løpet av sin periode som direktør har Nobels Fredssenter hatt et høyt antall besøkende. Samtidig har senteret gjennomført store arrangementer, konferanser og utstillinger som har mottatt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Med fredskonferansen Oslo Pax 2019, fredsprisutstillingen i Bogotá Colombia i 2017, avdukingen av «Fredsbenken» foran FN-hovedkvarteret i 2019 og den kommende fredsprisutstillingen i Addis Abeba samt en rekke andre initiativ har Nobels Fredssenter posisjonert seg som en viktig stemme for fredsbygging.

- Jeg vil takke Nobels Fredssenter for fire fantastiske år. Jeg vil spesielt takke våre fantastiske medarbeidere for deres engasjement og entusiasme. Jeg vil savne dem. Samtidig får jeg nå ved NYU muligheten til å være med på å utvikle politikk på ekstremt viktige områder. Jeg kan ikke la den muligheten gå, sier Liv Tørres.

- Liv Tørres vil sitte i direktørstillingen ved Nobels Fredssenter ut året. Arbeidet med å rekruttere en ny direktør er allerede i gang, sier Olav Njølstad.

For mer informasjon, kontakt fungerende Kommunikasjons- og markedssjef Rolf A. Vestvik på e-post: rv@nobelpeacecenter.org eller mobiletelefon: +47 48 89 33 13.


Fakta om Nobels Fredssenter

  • Norges sjette best besøkte museum med omtrent 250.000 besøkende per år.
  • presenterer historien om Alfred Nobel, fredsprisvinnerne og deres arbeid
  • er en arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning
  • tilbyr egne opplegg for skoleklasser og tar imot mange hundre skoleklasser i året
  • er en uavhengig stiftelse og er lokalisert på Rådhusplassen i Oslo
  • direktør er Kjersti Fløgstad, styreleder er Olav Njølstad
  • hovedsponsor er Hydro

Pressekontakt

Portrett av Ingvill Bryn Rambøl

Ingvill Bryn Rambøl

ibr@nobelpeacecenter.org

+47 924 52 944

Tlf: +47 92 45 29 44
Tlf: +47 48 30 10 00

Presse