Fredsdue over Rådhusplassen 8. mai

Ill: Nobels Fredssenter 

På frigjøringsdagen flyr en hvit fredsdue fra Nobels Fredssenter på Rådhusplassen. Samtidig spiller rådhusklokkene "Give Peace a Chance".

Publisert6. mai 2020
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

8 mai i år er det 75 år siden slutten på annen verdenskrig, og vi kan feire 75 år med fred i store deler av Europa. Siden dagens situasjon ikke gir anledning til store publikumsarrangementer, inviterer Fredssenteret til en symbolsk markering av frigjøringsdagen. 

Klokken 11.00 slippes en hvit due fra vinduene i Nobels Fredssenter, og samtidig spilles John Lennon-låta Give Peace a Chance fra rådhusklokkene. Dette er starten på en ny tradisjon på Rådhusplassen: Hver fredag fremover vil Nobels Fredssenter slippe en fredsdue sammen med en positiv nyhet, for å bidra til å skape håp og optimisme i en konfliktfylt verden.

- Fred og håp er noe vi trenger mer enn noensinne i en urolig verden, og den hvite duen er kanskje det fremste symbolet vi har på fred og håp, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

Ved det første dueslippet, som altså skjer på frigjøringsdagen, vil kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja delta:

-I et år der alt er annerledes, synes jeg Nobels Fredssenter har funnet en fin måte å markere frigjøringsjubileet på. Jeg er glad for å kunne bidra til å spre budskapet om håp og fred, sier han.

Nobels Fredssenter håper fredsduen på Rådhusplassen kan være en positiv og symbolsk feiring av frigjøringsdagen, og samtidig en viktig påminnelse.

- Akkurat på årets markering av frigjøringen er det kanskje viktigere enn på lenge å fokusere på håp og at verden går fremover, sier Kjersti Fløgstad. - I tillegg ønsker vi på Nobels Fredssenter å bruke denne dagen til å minne om viktigheten av fred og hva den betyr for oss, og at fred ikke er noe vi kan ta for gitt. 

Pressen er velkommen til å være til stede ved dueslippet. Det trengs ingen akkreditering, men for å legge til rette for sosial avstand under arrangementet trenger vi opplysninger om hvor mange som kommer. Meld interesse til: Ingvill Bryn Rambøl, ibr@nobelpeacecenter.org / 924 52 944 innen 7. mai kl. 16.00. Oppmøte senest 10.45 fredag 8. mai. 

Ill: Nobels Fredssenter

Fakta om Nobels Fredssenter

  • Norges sjette best besøkte museum med omtrent 250.000 besøkende per år.
  • presenterer historien om Alfred Nobel, fredsprisvinnerne og deres arbeid
  • er en arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning
  • tilbyr egne opplegg for skoleklasser og tar imot mange hundre skoleklasser i året
  • er en uavhengig stiftelse og er lokalisert på Rådhusplassen i Oslo
  • direktør er Kjersti Fløgstad, styreleder er Olav Njølstad
  • hovedsponsor er Hydro

Del:

Pressekontakt

Ingvill Bryn Rambøl

ibr@nobelpeacecenter.org

Telefon: +47 924 52 944

Tlf: +47 92 45 29 44
Tlf: +47 48 30 10 00

Presse

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Mandag-Søndag 12-18 (August)

Billettpriser

Voksen: 150 kr

Student/Honnør: 100 kr

Barn fra 12: 50 kr

Barn under 12 år: Gratis

Sponsoransatte: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org