Direktør ved Nobels Fredssenter

Foto: Erik M. Sundt / Nobels Fredssenter Photo: Erik M. Sundt / Nobel Peace Center

Liv Tørres er direktør ved Nobels Fredssenter. Hun var tidligere generalsekretær i Norsk Folkehjelp (NPA) - en humanitær utviklings- og nedrustningsorganisasjon som opererer i over 40 land. Før hun tiltrådte rollen som generalsekretær, var hun sjef for internasjonal avdeling i NPA (2005-2008) og arbeidet med internasjonale humanitære, freds- og utviklingsspørsmål over mange år.

Tidligere erfaring inkluderer politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsministeren, medlem av Arbeiderpartiets internasjonale utvalg, og leder for den første nasjonale arbeidstakerundersøkelsen i for det sørafrikanske arbeidsdepartementet, Sør-Afrika (1997- 2000). I 2002 og 2003 var hun ansatt som seniorrådgiver med ansvar for utviklingsforskning ved Norges forskningsråd. Tørres faglige erfaring inkluderer flere perioder i lederstillinger, herunder forskningsdirektør ved forskningsinstituttet Fafo, samt førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. På 1990-tallet etablerte og ledet hun Fafo i Sør-Afrika.

Liv Tørres har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2000). Hun er en aktiv stemme og ettertraktet ekspert på flere felt, inkludert fredsbygging, likestilling, inkluderende samfunn, utviklingspolitikk og demokratisering. Hun har arbeidet mange år i Sør-Afrika og har, fra 2016, vært gjesteprofessor ved Wits University i Johannesburg, Sør-Afrika. I 2019 gjennomførte hun sjefskurset ved Forsvarets Høgskole.

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

tirsdag-søndag 10-18

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student/Honnør: 80 kr

Barn under 16 år: gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
post@nobelpeacecenter.org