Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Credit: Regjeringen

Tid: 24. sep. 2020 18:00 - 19:00
Sted: Nobels Fredssenter

17. august overtok general Eirik Kristoffersen det øverste ansvaret for Norges forsvar. Den 24. september er han gjest ved Christian Borchs bord i høstens første Sikkerhetspolitisk dypdykk. Forsvarssjef Kristoffersen har sagt han vil styrke landets forsvarsevne med økt tilstedeværelse i nord, og ønsker seg lojale heller enn lydige soldater. Hva mener han med dette?

Vil Kristoffersens lange bakgrunn som spesialsoldat gi oss et mer effektivt, operativt forsvar? Vil hans år som sjef for Hæren og sjef for Heimevernet gi økt fokus på oppbyggingen av landmakten? Og hvilken landmakt skal Norge ha i en høyteknologisk, digital verden? Hvordan vil større tilstedeværelse i nord oppfattes av Russland? Vi lever i en urolig samtid med et høyst uforutsigbart og mangefasettert trusselbilde, så spørsmålene er mange når forfatter og journalist Christian Borch byr opp til samtale med Forsvarssjef Kristoffersen.

General Eirik Kristoffersen tjenestegjorde i ung alder i FN-styrkene i Libanon og i Fjernoppklaringseskadronen. Det meste av karrieren har han jobbet i Forsvarets Spesialkommando (FSK), der han gjennomførte spesialjegeropptaket i 1999, og avsluttet som sjef i 2014. Kristoffersen har også vært øverste sjef for Hæren og Heimevernet. Han har også jobbet ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og har omfattende erfaring fra internasjonale operasjoner. Han er dekorert med Norges høyeste utmerkelse, krigskorset med sverd, for sin innsats i Afghanistan.

Vi åpner opp for 50 publikummere i salen. Her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Arrangementet er gratis og blir strømmet direkte på Atlanterhavskomiteens Facebook-profil og Youtube-kanal. Det kreves ikke link for å se samtalen på nett.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

VI ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET COVID-19 RESTRIKSJONER.

Tirsdag-Fredag 12.00-17.00 (STENGT)

Lørdag-Søndag 10.00-17.00 (STENGT)

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org