Arrangement

Samtale om tvisyn, ambivalens og dialog

Bilde av Henrik Syse, hans nye bok og Kjersti Fløgstad

Velkommen til morgenseminar om tvisyn, ambivalens og dialog. Henrik Syse innleder, deretter blir det samtale mellom Syse og Kjersti Fløgstad.

Tid: 22.nov. 2022 07:30 - 08:30
Sted: Nobels Fredssenter

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Utgangspunkt for samtalen er Syses nye bok «På den ene siden. Om å mene noe når saken har flere sider». I denne utforsker han ambivalensen, nyansene og tvisynet som en nødvendig inngang til noen av vår tids mest krevende spørsmål.
Han spør: Kan ambivalensen gå hånd i hånd med en grunnleggende bevissthet om verdier, slik at vi ikke ender opp med likegyldighet og prinsippløshet? Og hvordan kan vi styrke dialogen som verktøy i møte med de mest krevende problemstillingene vi står overfor?

Henrik Syse er filosof, forfatter og en populær foredragsholder og kåsør. Han er forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og professor ved Oslo Nye Høyskole, og han har publisert en rekke bøker om bl.a. filosofi, etikk og religion.

Kjersti Fløgstad er direktør for Nobels Fredssenter i Oslo. Hun er tidligere generalsekretær i UNICEF Norge (2000-2011), og har hatt en rekke styreverv, blant annet som styreleder i Care Norge. Fra 2012 til 2929 jobbet hun som konsulent og rådgiver i næringslivet, med fokus på bærekraft og samfunnsansvar. Hun er utdannet siviløkonom fra BI.