Arrangement

Oslo World: HKEEM - Låta som forandret verden

Oslo World

Hkeem er en av de største stjernene i en ny generasjon artister. 28. oktober skal han spille og ha en samtale sammen med musikkjournalist Asbjørn Slettemark.

Tid: 28. okt. 2020 18:00 - 20:30
Sted: Nobels fredssenter

Noen låter har gjort mer enn å underholde. De har forandret verden.

Nobels Fredssenter har i en årrekke presentert “Låta som forandret verden”, en arrangementserie der kjente norske artister spiller og snakker om låtene som har blitt stående som symboler på viktige historiske begivenheter. Det er snakk om låter som har vært lydspor for sosiale bevegelser, som har inspirert samfunnsendringer og skapt engasjement verden over.

Under årets festival møter vi Hkeem i en samtale ledet av musikkjournalist Asbjørn Slettemark. Hkeem er en av de største stjernene i en ny generasjon artister, blant annet med bakgrunn fra Oslos østkant. De har endret hvordan det norske kommersielle musikklandskapet ser ut, og er også noen av sin generasjons viktigste stemmer, med sentrale betraktninger om nye norske oppvekster, om tilhørighet og utenforskap. Hkeems åpenhjertighet rundt sin oppvekst på Stovner er et fremstående eksempel - og er noe som gjør ham til et forbilde, i tillegg til en musikalsk foregangsfigur.

Photo: Private (Hkeem)

Hkeem: Livet til Abdulhakim Hassane, kjent som Hkeem ble snudd på hodet i 2017. Etter en rekke singler i 2016 slapp han låta «Fy Faen», som ble en del av den generasjonsdefinerende TV-serien Skam. Den havnet på viral-listen i 12 ulike land, den nådde topp 10 på den globale viral-listen, toppen av VG-lista og 44 millioner streams i skrivende stund. Slik skapes stjerner, siden den gang har Hkeem blant annet sluppet låtene «Urettferdig» og «Ghettoparasitt» og vunnet to Spellemannpriser.

Foto: JCP Nordic / Kim Grønneberg

Asbjørn Slettemark: Kulturjournalist med en bred bakgrunn og høyt aktivitetsnivå, med musikk som hovedfelt. Han har tidligere blant annet vært redaktør i Farojournalen og programleder for Lydverket, og har de siste årene vært en mye brukt intervjuer i livesammenhenger i tillegg til podcaster.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

VI ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET COVID-19 RESTRIKSJONER.

Tirsdag-Fredag 12.00-17.00 (STENGT)

Lørdag-Søndag 10.00-17.00 (STENGT)

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org