Arrangement

Klimapodden live

Vil klima være kilden til fremtidens konflikter?

Tid: 12. nov. 2019 18:00 - 19:00
Sted: Nobels Fredssenter

I 2018 snakket Dagbladets Geir Ramnefjell og WWFs Bård Vegar Solhjell om de grunnlaggende utfordringene, og løsningene, vi står overfor innen klima og miljø. I podcasten "Klimapodden - 12 miljøløsninger" fikk vi høre om de største utfordringene og de mest åpenbare løsningene. Nå er Geir og Bård Vegard klare for å diskutere nye temaer i "klimapodden live" i samarbeid med Nobels Fredssenter.

12. november skal de diskutere om klima kan være kilden til fremtidens konflikter.

FNs klimapanel la nylig frem en spesialrapport som forteller oss at det står historisk dårlig til med verdenshavene og kryosfæren. Hvordan vil dette påvirke mellomstatlige forhold? Kan vi forvente konflikt om knappe ressurser og migrasjonsstrømmer som følge av dette?

Norge har tradisjon for å løfte fram viktige initiativer som kan gi svar på store globale utfordringer. Klima og naturkrisen fordrer mer multilateralt samarbeid. Er Norge klar for å lede an i et globalt grønt skifte med å føre en grønn utenrikspolitikk for en mer beboelig planet?

I panelet er Penelope Lea, Espen Barth Eide og Jens Frølich Holte. Dette er et arrangement du ikke vil gå glipp av!

Velkommen!

Photo: Private

Penelope Lea

Penelope har jobbet med klimaspørsmål siden hun var åtte år gammel og kaller seg en fulltids klimaaktivist. Hun har i flere år vært medlem av Barnas klimapanel i Norge og er den yngste vinneren av den nasjonale frivillighetsprisen.

Penelope deltok på årets Oslo Pax, se hennes sterke innlegg her.

Foto: Dagens Næringsliv

Espen Barth Eide

Espen er stortingspolitiker for Arbeiderpartiet og er første nestleder for Energi- og miljøkomiteen. Han har lang fartstid i norsk politikk og er tidligere utenriksminister.

Foto: Agenda MAgasin

Jens Frølich Holte

Jens er statssekretær i Utenriksdepartementet for utenriksministeren og har jobbet innen norsk politikk i mange år på tross av sin unge alder.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Mandag-Søndag 10-18 (Juli)

Mandag-Søndag 12-18 (August)

Billettpriser

Voksen: 150 kr

Student/Honnør: 100 kr

Barn fra 12: 50 kr

Barn under 12 år: Gratis

Sponsoransatte: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org