Arrangement

Kan vi bli lykkeligere av å snakke sammen?

Coveret til filmen JOY.

Eksklusiv visning av filmen JOY og samtale med «lykkeforsker» Lisa Vivoll Straume og psykolog Carina Carl.

Tid: 9.mars 2022 16:00 - 18:05
Sted: Vika Kino

Filmen JOY skal for første gang vises i Norge, som en del av Nobels Fredssenters satsing på dialog: “De som lytter, flytter verden”. I filmen møter vi fredsprisvinnerne Dalai Lama og Desmond Tutu som nylig gikk bort - to globale ikoner som møtes for en siste gang for å dele eldgammel visdom og banebrytende vitenskap. Gjennom dialog og latter viser de hvordan vi kan bli mer lykkelige, uavhengig av utgangspunkt.

Vi varmer opp til filmen med en samtale om dialog som ingrediens i hverdagslykke.

  • Hva er egentlig lykke?
  • Hvordan kan gode samtaler skape lykke?
  • Hvordan bli bedre på dialog?

Psykolog og forfatter Carina Carl har som visjon å gjøre kunnskap om psykologi tilgjengelig for folk flest, og arbeidslivet spesielt. Hun medvirker i podcastserien Noia og har skrevet bøkene «Hverdagspsyk» og «Tenk enkelt».

Lisa Vivoll Straume har en doktorgrad i positiv psykologi fra NTNU og er en av landets fremste eksperter på feltet. Der tradisjonell psykologi ofte er sykdomsorientert, bidrar positiv psykologi til å gi kunnskap om hvordan man kan videreutvikle livene til friske mennesker, og tilrettelegge for personlig vekst.

Om filmen:

De to ikoniske fredsprisvinnerne Hans høyhet Dalai Lama og erkebiskop Desmond Tutu deler sin visdom gjennom en lattermild dokumentarfilm som er inspirert av deres internasjonale New York Times-bestselger, The Book of Joy. Filmproduksjonsteamet inkluderer flere Oscar- og Emmy-vinnere, og er spådd, som boken, å være en "motgift mot tiden vi lever i" (Boston Globe). Filmen er en del av “The Big Joy Project” som er verdens største medvirkningsprosjekt for økt lykke. Les mer og delta her: www.missionjoy.org/bigjoy.

Arrangementet er en del av Nobels Fredssenters satsing på dialog gjennom serien «De som lytter, flytter verden». Les mer og finn inspirasjon til en hverdag med bedre dialog her: https://www.nobelpeacecenter.org/dialog

Filmen vises med engelske undertekster.

Program:
  • kl. 1700: Innledning ved Desmond Tutus nære venn og rådgiver, Niclas Kjellström-Matseke som deler historien bak filmen og gir oss et innblikk i Tutus dialogarbeid.
  • kl. 1705: Samtale med Lisa Vivoll Straume og Carina Carl
  • kl. 1735: Filmvisning JOY (varighet 1 t 30 min)

Gjestene denne kvelden får også et spesialtilbud på vår lille bok om dialog med 8 tips til god dialog, blant annet fra fredsprisvinnere som nettopp Desmond Tutu og Dalai Lama.

Priser:
  • Inngangsbillett: 150 kroner
  • Spesialtilbud til besøkende denne kvelden «De som lytter, flytter verden» (veil. 78 kr): 50 kroner
  • Student og honnør: Inngangsbillett: 90 kroner

Alle billetter gir også fri inngang på Nobels Fredssenter på valgfritt tidspunkt.