Arrangement

Hvordan ser fredskultur ut?

Fragment fra Okkupasjonsfrisen av Alf Rolfsen i Oslo Rådhus. Foto: Brigitte Stolpmann

Hva former egentlig vår oppfatning av fred? Og hvordan har forestillingen om fred endret seg fra etterkrigstiden og frem til i dag?

Tid: 29.mai 2024 16:00 - 17:30 CEST
Sted: Nobels Fredssenter

Arrangementet er gratis, men krever påmelding.

Velkommen til en panelsamtale med biskop Kari Veiteberg, filmregissør Erik Poppe og tidligere leder av utdanningsforbundet Steffen Handal, hvor vi undersøker konseptet fred fra ulike perspektiver i samfunnet, og undersøker hvordan tro, verdier og etikk påvirker vår forståelse av verden. Samtalen ledes av Gitte Sætre og Ingeborg Breines.

Billedkunstner Gitte Sætre har jobbet med ulike tiltak og virkemidler knyttet til fredsbygging, og denne fredspoliske samtalen er en del av hennes prosjekt Akt 5: FREDSKULTUR. Prosjektet skal resultere i en 15 meter lang fredfrise inspirert av freskobrødrene i Oslo Rådhus og rådhuskunstens fredsbyggende engasjement. Ingeborg Breines er fredspedagog, direktør i UNESCO og tidligere president i Det internasjonale fredsbyrå.

Hvordan ser fredskultur ut? Når du hører ordet fredskultur, ser du da for deg Picasso's kjente Guernica-maleri? Eller forestiller du deg en total ombygging av våpenfabrikkene og FN-sikkerhetsråd? Fred er ikke fastsatt begrep, som nødvendigvis betyr det samme fra ulike perspektiver, i ulike kulturer eller fra en tidsepoke til en annen.

Bli med på denne åpne samtalen om hva fred er og kan være, og la oss undersøke hvordan fred ser ut sett med dagens øyne.

Kveldsåpent museum

Nobels Fredssenter inviterer til Kveldsåpent museum hver onsdag. Da har vi åpent til 21:00 og holder omvisninger i utstillingene 17:15 og 19:15. Hver onsdag skjer det også noe spennende i vårt arrangementsrom Mandela.

Arrangementet er i regi av Antikrigs-Initiativet, med støtte fra UD, International Kvinne Liga for Fred og Frihet, og Oslo kommune.

Prosjektet er en del av Oslo Bys jubileum-24

https://oslo2024.no/