Arrangement

Historiske fredsprisvinnere: Martin Luther King jr. 1964

Bli med når vi dykker ned i fredsprisen til Dr. Martin Luther King jr. og blir bedre kjent med en av de aller viktigste personene fra det 20. århundre.

Tid: 10.apr. 2024 16:00 - 17:00 CEST
Sted: Nobels Fredssenter

Arrangementet er på norsk

I år er det 60 år siden Dr. Martin Luther King jr. ble tildelt Nobels fredspris. Borgerrettighetsforkjemperen og baptistpastoren var kun 35 år gammel da han landet på Fornebu den 8. desember, 1964. To dager senere tok han imot fredsprismedaljen for sin “ikke-voldelige kamp for borgerrettigheter for den afroamerikanske befolkningen”.

Mannen bak en av verdens mest kjente taler var en visjonær leder og stod i spissen for en bevegelse som fikk en slutt på den juridiske segregeringen av svarte amerikanere. 60 år etter Oslo-besøket er han blant fredsprisvinnerne som vi på Nobels Fredssenter opplever størst interesse for.

Møt:

Lisa Cooper, gründer og daglig leder av en rekke sosiale foretak i Norge, tidligere leder for Democrats Abroad 

Asle Toje, statsviter, forfatter og nestleder i den norske Nobelkomite

Kjersti Fløgstad, direktør, Nobels Fredssenter

EN DEL AV KVELDSÅPENT MUSEUM

Nobels Fredssenter inviterer til Kveldsåpent museum hver onsdag. Da har vi åpent til 21:00 og holder omvisninger i utstillingene 17:15 og 19:15. Hver onsdag skjer det også noe spennende i vårt arrangementsrom Mandela. Vår flotte museumsbutikk holder åpent, og baren serverer forfriskninger.

Omvisninger og arrangementer er inkludert i billetten, så hvis du besøker oss onsdag kveld får du ekstra mye for pengene. (NB! enkelte arrangement krever egen påmelding)