Arrangement

AD_VENT

Coverfoto.

Den første desember starter årets AD_VENT med et smell. Og det hos selveste Alfred Nobel.

Tid: 1. des. 2021 17:00 - 17:20
Sted: Utenfor Nobels Fredssenter

LUKE 1
Brynjulf Bulls Plass 1 • NOBELS FREDSSENTER

AD_VENT – Kunsten å vente – er en utradisjonell adventskalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er dører med samme husnummer som datoen. Når døren går opp, avslører den en kunstnerisk overraskelse. Det kan være i form av musikk, litteratur, performance, billedkunst, teater eller dans.

Bli med oss å åpne luke 1!

Nobels Fredssenter er oppkalt etter mannen som først oppfant dynamitten ...og med en slik oppfinnelse medfører stort ansvar. Alfred Nobel testamenterte derfor alt til global kunnskap, fred og samvittighet.

Plassen Nobels Fredssenter står på er oppkalt etter Brynjulf Bull; statsadvokaten for landssviksaker som ble ordfører, og som brant lidenskapelig for teater, musikk og kultur. Nobel og Bull var energiske enere.

Det er også kunstnerne som har skapt innholdet til luke 1: Tallet er skapt av en kunstner som har krysset både landegrenser, etniske, kulturelle, og ikke minst personlige grenser på veien langt syd for ekvator til «the first world» og Norge. Kunstneren sier selv «Når jeg ser for meg tallet 1 så ser jeg projeksjonen av et menneske, et individ, en entitet, en fremmed som venter og lengter, kanskje på sitt eget selv.»

En «menneskelige kanonkule» i form av en multikunstner skjuler seg bak luke 1. Når døren blåser opp setter kunstneren formelig fyr på seg selv i en blanding av fri performance, dans og koreografi. Resultatet er et fargerikt fyrverkeri av ballett, rap, mote og drag.

Lunten er tent. Snart er det AD_VENT.

Arrangementet foregår utendørs, er gratis og tilgjengelig for alle.

TAKK TIL: Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis