Arrangement

A Thousand Cuts - Filmen om fredsprisvinner Maria Ressa

Maria Ressa på kontor med mange kollegaer.
Foto fra filmen "A Thousand Cuts"

Dokumentarfilmen A Thousand Cuts om fredsprisvinner Maria Ressa og arbeidet i mediehuset Rappler har vunnet flere priser. Den vises under Oslo Peace Days i et samarbeid mellom Oslo Dokumentarkino og Nobels Fredssenter.

Tid: 9.des. 2021 17:00 - 19:00
Sted: Vega Scene

Ingen steder er demokratiets nedgang i verden mer synlig enn på Filippinene under president Rodrigo Duterte. Maria Ressa, redaktør av nettavisen Rappler og fredsprisvinner i 2021 sammen med med Dmitrij Muratov, plasserer seg selv i skuddlinjen i forsvaret for en fri og uavhengig presse.

Nyhetsnettstedet Rappler ble stiftet av Maria Ressa og en gruppe journalister i 2011. Siden 2018 har hun og redaksjonen vært under angrep fra President Duterte og hans regjering.

Rappler har etterforsket og skrevet om korrupsjon i regjeringen, om regjeringens bruk av nettroboter for å angripe Dutertes meningsmotstandere og om de utallige drapene begått av politi og bevæpnede gjenger i det presidenten kaller sin krig mot narkotika.

Filmen følger arbeidet i redaksjonen i Rappler og hvordan de utsettes for press fra myndigheter og kriminelle gjenger, samtidig som den også gir et innblikk i den politiske utviklingen på Filippinene under Duterte.

NB! Regissør Ramona S. Diaz er invitert og vil være tilstede på visningen hvis hun får innreise til Norge fra USA. På grunn av covid-restriksjoner er dette foreløpig usikkert.