Viser Oscar-nominert dokumentar om sultkatastrofen i Jemen

Spin Film

I dokumentarfilmen Hunger Ward møter vi barna som er rammet av sult i det krigsherjede Jemen, og helsearbeiderne som prøver å redde dem.

Publisert7. apr. 2021
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

Verdens verste humanitære krise pågår i Jemen, der mer enn fem år med krig har drevet millioner på flukt og ført til matmangel og hungersnød. I den Oscar-nominerte dokumentarfilmen Hunger Ward møter vi to helsearbeidere som jobber med å bekjempe konsekvensene av katastrofen: Til sykehusene der de jobber kommer barna som er så underernærte at de holder på å dø.

I samarbeid med MTV Documentary Films inviterer Nobels Fredssenter til visning av filmen fredag 9. april kl. 19.00. Filmen varer i 40 minutter og etterfølges av en samtale mellom David Beasley, direktør for den fredsprisvinnende organisasjonen Verdens Matvareprogram (WFP) og den Oscar-nominerte filmskaperen Skye Fitzgerald.

Gir mathjelp til 13 millioner

Verdens Matvareprogram, som fikk Nobels fredspris i 2020 for sin innsats mot sult, gir matvarehjelp til 13 millioner mennesker i Jemen. Men behovet er større enn de klarer å dekke, og koronapandemien har ført til at enda flere i Jemen er avhengig av humanitær hjelp for å overleve. Hunger Ward er regissør Skye Fitzgeralds tredje film om konfliktrammede i Midt-Østen, og den andre som blir Oscar-nominert.

Hunger Ward blir også vist i Fredsprisutstillingen 2020 når Nobels Fredssenter åpner dørene for publikum igjen. I utstillingen vises også en serie fotografier av den anerkjente etiopiske fotokunstneren Aïda Muluneh.

"Kunst i ulike former har en egen evne til å vekke oss og gjøre at vi engasjerer oss i problemstillinger på en ny måte. Både Aïda Muluneh bilder og Fitzgerald's film gir oss nye perspektiver på tematikken rundt årets viktige fredspris til WFP, sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

Registering for gratis visning

Filmen vises i samarbeid med Vulcan Productions, Spin Film, MTV Documentary Films og Ryot Films. Visningen er gratis, registering på:

https://gathr.us/screening/31773

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

VI ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET COVID-19 RESTRIKSJONER.

Tirsdag-Fredag 12.00-17.00 (STENGT)

Lørdag-Søndag 10.00-17.00 (STENGT)

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org