Ønsker den nye regjeringen velkommen

Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner utstillingen Mot og Motstand på Nobels Fredssenter i mai 2010. (Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter)

Nobels Fredssenter gratulerer Jonas Gahr Støre med den nye regjeringen og ser fram til et godt og fruktbart samarbeid for å fremme fredsbygging og dialog, skriver Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

Publisert14. okt. 2021
Skrevet avKjersti Fløgstad
Direktør
Nobels Fredssenter

Del:

Nobels Fredssenter er en institusjon med et viktig samfunnsoppdrag og er så mye mer enn en kulturinstitutsjon. Vi mener at Nobels fredspris og fredsprisvinnernes ideer har kraft til å endre folks og nasjoners tanker og handlinger, og vårt oppdrag er å formidle det evig viktige budskapet om fred og ikke-voldelige løsninger som ligger bak fredsprisen. Det oppdraget er dessverre viktigere og mer aktuelt en noensinne.

Fredsprisens ansikt utad

Det var i november 2000 Stortinget bestemte at arven etter Alfred Nobel skulle få en større plass i norsk kultur- og samfunnsliv. Nobels Fredssenter åpnet dørene i 2005 og har siden tatt imot millioner av besøkende og fungert som et ansikt utad for verdens mest prestisjefylte pris. Norges viktige bidrag til fredsbygging verden over spiller godt på lag med vårt virke.

I et normalår underviser vi hundrevis av skoleklasser om dialog, demokrati og ytringsfrihet. Vårt potensiale til å nå ut til et større nasjonalt og internasjonalt digitalt publikum med inspirasjon og kunnskap er stort og vi ser frem til et godt samarbeid med regjeringen. Vi vil spesielt gratulere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, utenriksminister Anniken Huitfeldt og kunnskapsminister Tonje Brenna med viktige ministerposter som berører arbeidet med å fremme fredsbygging, dialog og demokratiopplæring. Sammen kan vi arbeide for i enda større grad å etterleve intensjonen i Alfred Nobels testamente om å virke til «Menneskehetens største nytte».

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Torsdag–søndag

11.00-17.00

NB: AVVIK I ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org