«Hva er vi villige til å kjempe for i dag?»

Bondejenta Jeanne D´Arc før hun ledet soldatene i krigen

Jeanne d’Arc har engasjert og fascinert mennesker i mange hundre år. Historien om den franske jentas liv og skjebne er opprørende og inspirerende for mange. Som et apropos til dette, blir Nobels Fredssenter med på turné og tilbyr skolebesøk og foredrag i foajeen på kulturhusene.

Nobels Fredssenter forvalter noen av vår tids viktigste historier om mennesker som kjemper for noe større enn seg selv. I introforedraget får du høre om fredsprisvinnere og deres mot, deres kamper – og om hva slags historier som inspirerer oss i dag.

«Vi på Nobels Fredssenter gleder oss stort over å reise gjennom Norge sammen med Riksteatret», sier direktør Kjersti Fløgstad.

«I foredraget vil vi særlig sette søkelys på fredsprisvinnerne Maria Ressa og Dmitri Muratov. Deres historier har dessverre aldri vært mer aktuelle. Nettopp derfor er det så viktig for oss å fortelle om fredsprisvinnerne; deres kamp for sannheten og deres mot i møte med overmakt», sier hun.

Mari Holmsen fra Nobels Fredssenter vil følge turneen. På dagtid besøker hun skolelever som skal se forestillingen på kvelden, og 45 minutter før forestillingsstart tilbyr hun gratis foredrag i kulturhusets foajé.

Omtaler

«Strålende teater!»
Dagbladet, 6

"Usedvanlig vellykket"
Morgenbladet

«Jeanne d’Arc er både vakker og grusom»
Aftenposten

«Dette er fascinerende intenst, stramt og interessant teater med gode prestasjoner»
Klassekampen

«Monica Dybwad gjør en kraftprestasjon som Jeanne d’Arc»
Dagsavisen

"Skodespelarprestasjonane, scenografien, lys og musikk gjer dette til ein fornøyeleg og underhaldande framsyning"
Scenekunst.no

"Minneverdig: Historien om Jeanne d’Arcs liv og skjebne er både opprørende og inspirerende"
Vårt Land

Formidlingsprogrammet fra Nobels Fredssenter som skal følge Riksteatrets turné er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Fritt Ord.