Gratis kursdag for lærere i hele Norge

Mincraft: Active Citizen spillet
Foto: Nobels Fredssenter

To millioner elever over hele verden har allerede lært å bygge fred i Minecraft. Nå inviterer vi lærere over hele Norge til gratis kurs i bruk av verdens mest populære spill i undervisningen.

Active Citizen og Peace Builders er navnet på to verdener i Minecraft der unge over hele verden kan lære å bygge fred sammen med fredsprisvinnerne. Spillene er produsert av Microsoft Education for Nobels Fredssenter. Nå tilbyr vi, i samarbeid med Kreasjon AS, gratis kurs for lærere, slik at de kan lære hvordan de kan ta spillene i bruk i undervisningen. I løpet av 2023 arrangeres 12 gratis kursdager over hele landet.

Kreasjon besøker formidlingsavdelingen på Nobels Fredssenter
Foto: Mette Bruaas / Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenters Minecraft-verdener lar spillerne oppleve fredsprisvinnernes historier og arbeid på en engasjerende og morsom måte. Siden lanseringen i 2022 har over to millioner lært om arbeidet til vinnere som Malala Yousafzai, Desmond Tutu og Fridtjof Nansen. Spillene ble produsert av Microsoft Education på vegne av Nobels Fredssenter.

Kreasjon AS har utviklet engasjerende læringsressurser til spillet Active Citizen. De vil presenterer disse på kursdagene, og deltakerne vil få god anledning til å prøve dem ut. Ressursene passer for elever helt fra 4. til 10. trinn, og er godt forankret i læreplanen. Gjennom å utforske, forstå og skape vil elevene tilegne seg dybde i læringen omkring demokrati og fredsarbeid. Historiene om fredsprisvinnerne er en unik inngang til temaene demokrati, aktivt medborgerskap og fred. Med spillet og ressursene får elevene mulighet til å medvirke og erfare hva demokrati betyr i praksis.

Seminarene vil bli gjennomført av Kreasjons erfarne pedagoger som bruker praktiske eksempler og fellesskapende didaktikk som metode. Seminarene er en del av Nobels Fredssenters store skolesatsing, og deltakelse i seminaret er gratis. Servering er inkludert.

Trailer for Mineraft: Active Citizen
Trailer for Minecraft: Peace Builders

Seminarene og lærerressursene er en del av Nobels Fredssenters store skolesatsing, som er gjort mulig takket være støtte fra Grieg Foundation.