Syria er mitt eneste hjem - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: UNICEF Libanon / Zakira
  2. Photo: UNICEF Libanon / Zakira
  3. Photo: UNICEF Libanon / Zakira
  4. Photo: UNICEF Libanon / Zakira
  5. Photo: UNICEF Libanon / Zakira
  6. Photo: UNICEF Libanon / Zakira

Syria er mitt eneste hjem

09. mar 2016–05. mar 2017

En utstilling om livet som flyktning sett gjennom barns øyne. 

Denne våren er det seks år siden krigen i Syria brøt ut. Over fem millioner barn er drevet på flukt av krigen i Syria. De har mistet sine hjem, skole, venner og hverdagen som ga dem glede og trygghet. De fleste er på flukt i hjemlandet, men 2,4 millioner syriske barn lever i dag utenfor Syria. Mange av dem har flyktet rett over grensen til det lille nabolandet Libanon. Her bor de i enkle provisoriske teltleirer der de mangler det meste av det de hadde før krigen brøt ut.

I utstillingen Syria er mitt eneste hjem forteller disse barna selv om livet i skyggen av krigen. Fotografiene er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet teltleiren og om savnet av hjemlandet.

Jeg skulle ønske jeg kunne dra tilbake til Syria og lære resten av alfabetet.

– Hiba (9)

Prosjektet ble opprinnelig til gjennom et samarbeid mellom UNICEF Libanon og den libanesiske organisasjonen Zakira. På slutten av 2013 delte de ut 500 kameraer til syriske barn i Libanon. Fotoprosjektet varte ett år og resulterte i en stor mengde fotografier og 20 korte filmer som ble vist på en utstilling i Beirut i fjor. Mange av barna var selv til stede under åpningen. Prosjektet har også resultert i en flott fotobok. Boken selges i vår museumsbutikk og inntektene av dette salget går uavkortet til UNICEF.

Utstillingen vises i Verdensrommet, et av Nobels Fredssenter mindre utstillingsrom, som også benyttes som undervisningsrom. Den vil derfor være stengt for publikum i perioder på ukedager, mens det foregår undervisning i rommet.

Utstillingen er støttet av NORAD.