Debatter - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: Johannes Granseth for the Nobel Peace Center
  2. Photo: Thomas Røst Stenerud / Nobel Peace Center

Debatter og samtaler

Nobels Fredssenter er ikke bare muséet for Nobels fredspris, men også en arena for aktuell samfunnsdebatt.

Annenhver torsdag inviterer vi til debatter og samtaler om aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Arrangementene begynner kl. 18.00 og varer ca. en time (hvis ikke annet er oppgitt).

Arrangementene er gratis og åpne for alle.

PROGRAM VÅREN 2018 (under utarbeidelse):

15. februar: Den store statusjakten  Tirsdag åpnet utstillingen Generation Wealth – om jaget etter penger, status og skjønnhet – på Nobels Fredssenter. Idag tar vi debatten om hva statusjaget gjør med oss, verdiene våre og samfunnet rundt oss. Hvor langt er du villig til å gå i jakten på det perfekte? Med KK-redaktør Ingeborg Heldal,

1. mars: Italiensk valgvorspiel 4. mars går italienerne til valgurnene for å velge ny nasjonalforsamling og regjering. I samarbeid med  Den Norske Atlanterhavskomité, Agenda (lenke) og Europabevegelsen inviterer vi til valgvorspiel med Norges fremste Italia-eksperter. Med bla.a. Simen Ekern, Elisabetta Wolff og Christian Borch.

8. mars: No Women – no Peace: On women’s role in peace negotiations. I samarbeid med FOKUS. Om kvinners deltakelse i fredsprosesser og fredsbygging
På kvinnedagen gjør vi opp status for hvordan fredsavtalen i Colombia har virket inn på livene til kvinner i landet og diskuterer hvordan erfaringer fra Colombia kan brukes i andre land i konflikt. I panelet: July Samira Fajardo (FOKUS Colombia), Laura Mitchell (NOREF), Hanna Helene Syse (Forsvarsdepartementet) m.fl. NB! Begynner kl. 16.00. 

15. mars: Hva mener russerne egentlig om Putin? 18. mars er det presidentvalg i Russland og alt tyder på at Vladimir Putin blir valgt for en fjerde periode. Men hvor populær er egentlig Putin? En av de som kan svare på det, er Pavel Andreev som driver en alternativ  nettside i Nordvest-Russland. I samarbeid med Helsingforskomiteen.

22. mars: Women in Charge: I samarbeid med Civita og Oslo Women’s Rights initiative inviterer vi til møte med kvinneaktivister fra Libya, Iran og Jordan på Nobels Fredssenter.

12. april: Sikkerhetspolitisk dypdykk med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. I samarbeid med Den norske Atlanterhavskomité.

Velkommen til meningsfulle torsdagskvelder på Rådhusplassen!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få informasjon om våre kommende debatter og temakvelder.

Alle debattene blir tilgjengelige i Soundcloud i etterkant.