Museumsbutikken - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

 1. Photo: Tore Meek / Nobels Fredssenter
 2. Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter
 3. Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter
 4. Photo: Michael Tsegaye / Little Sun
 5. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 6. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 7. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 8. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 9. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 10. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter
 11. Photo: Mondaine
 12. Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Butikken

Museumsbutikken på Nobels Fredssenter er mye mer enn en souvenirbutikk. Vi har smykker, småinteriør, bøker og leker. Utvalget skifter i takt med årstidene og utstillingene.

Selvfølgelig finner du Nobel-medaljer i sjokolade, kjøleskapsmagneter med sitater fra fredsprisvinnere og vår egen Malala-notisblokk her. Men du finner også økologiske T-skjorter og vesker, håndlagde smykker med en historie og servise i bambus. Alle varene gjenspeiler temaer knyttet til Alfred Nobel og fredsprisen, og utvalget er i stor grad basert på rettferdig handel og bærekraftige produkter.

Dere har veldig mye fint, nå vet jeg hvor jeg skal komme og kjøpe gavene mine i fremtiden!

Tilbakemelding fra kunde 

– Mange av varene vi har er laget av avfall og resirkulert materiale, og mye er produsert av mennesker som dermed klarer å forsørge seg selv og sine barn, forteller butikksjef Caroline Thiis-Messel.

Vår tanke er at respekt for miljøet og det å gi alle mennesker en sjanse til å klare seg selv, er noe som bidrar til å fremme fred i verden.

Butikksjef Caroline Thiis-Messel

Butikken fører også de populære Mandela-armbåndene som ble laget til fredsprisvinnerens 90-årsdag og som et ledd i arbeidet med å hjelpe de som er berørt av HIV og AIDS. Bokhyllene bugner av biografier, debatt- og barnebøker, alle knyttet til Nobels fredspris, krig, fred og konfliktløsning.

Butikken tar gjerne imot spørsmål og innspill. Disse kan rettes til butikksjef Caroline Thiis-Messel på telefon 977 58 786 eller e-post ctm@nobelpeacecenter.org

Se bilder og produkter fra butikken på Instagram.