On Her Shoulders - Dokumentaren om Nadia Murad - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

On Her Shoulders - Dokumentaren om Nadia Murad

09. desember 2018 15.00

Se filmen om årets Fredsprisvinner Nadia Murad. I forbindelse med årets utdeling av Nobels fredspris viser Nobels Fredssenter, i samarbeid med Bergen International Film Festival og HUMAN International Documentary Film Festival, dokumentaren On Her Shoulders på VEGA SCENE, om fredsprisvinner Nadia Murad, og hennes arbeid for å frigjøre jesidiene fra terrororganisasjonen ISIL i Irak.

Som 21-åring ble Nadia Murad fordrevet fra landsbyen i Nord-Irak hvor hun bodde med sin familie. Hun ble tatt til fange av ISIL og holdt som sexslave i 3 måneder. Murad tilhører jesidi-folket, en religiøs minoritet som terrororganisasjonen ønsker å utslette. Hun klarte å flykte fra sine kidnappere og ble med det jesidienes ansikt utad i kampen mot ISIL.
Filmen On Her Shoulders følger Murads farlige reise for å opplyse verdenssamfunnet om lidelsene hun selv gjennomgikk, og som fremdeles pågår blant de svært utsatte jesidiene i Irak. Murad når langt i å få sitt budskap og bønn hørt – men til hvilken pris?

Regissør Alexandria Bombach bruker bemerkelsesverdig lyddesign, foto og smart klipp til å avkle medienes jakt etter de mest grafiske detaljer, som gjør at On Her Shoulders løfter refleksjonsnivået ut over jesidienes tragedie. Bombach har laget en dokumentar om overmenneskelig mot, verdighet og pågangsvilje, og om en aktivists personlige offer.

Du kan se On Her Soulders + introduksjon kl.15:00, søndag 9. desember på VEGA SCENE.

Billettsalget er nå åpent.

Etter filmvisningen blir det gratiskonsert i Borggården, hvor Murad vil tale. Info om konserten kan du finne her.

Gå tilbake til listen