Dagens dynamitt: Kunst og katastrofe - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Ill: PositiveNegatives

Dagens dynamitt: Kunst og katastrofe

12. november 2015 17.30

Torsdag 12. november inviterer Nobels Fredssenter til et utvidet Dagens dynamitt i samarbeid med Norsk Folkehjelp. Arrangementet begynner kl. 17.30 med åpning av Folkehjelpas utstilling Den farlige reisen utenfor Fredssenteret.

Den farlige reisen er en tegneserie som følger tre syriske flyktningers ferd til Europa og Norge. Serien baserer seg på faktiske personer og hendelser. Den er utgitt av produksjonsselskapet PositiveNegatives, som har spesialisert seg på å skildre sosiale spørsmål i samtiden gjennom tegneserieformatet. Utstillingen åpnes av generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp.

Etter utstillingsåpningen inviterer vi til samtale under overskriften Kunst og katastrofe inne på Nobels Fredssenter. Der medvirker en av tegneseriens tre hovedpersoner, Hasko Yousef Ali. Han er en verdensberømt kunstner, og mens maleriene hans reiste verden rundt på utstillinger var han selv tvunget til en livsfarlig båtreise over Middelhavet. Konseptutvikler Benjamin Dix, tegner Lindsay Pollock og animatør Wael Toubaji fra PositiveNegatives deltar også i samtalen, som ledes av Aftenposten-journalist Mala Wang-Naveen.

Musikk ved Ann-Therese Kildal.

Arrangementet foregår på engelsk.

Dagens dynamitt er en ukentlig temakveld der aktuelle gjester inviteres til samtaler med smell i hver torsdag kl 18.00 på Alfred, Nobels Fredssenters kafé på Rådhusplassen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Kaféen har dagens suppe på menyen hver torsdag, og holder åpent for servering til 20.00.

NB! Dette er høstens siste Dagens dynamitt. Pga. utstillingsåpning i forkant av debatten begynner arrangementet kl. 17.30.

Vel møtt!

 

Gå tilbake til listen