Teater: Carl Fredriksens Transport - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

Teater: Carl Fredriksens Transport

27. januar 2017 19.00

En musikalsk fortellerforestilling om en av annen verdenskrigs største flyktningtransporter.

Carl Fredriksens Transport er fortellingen om den tidligere politimannen Alf Pettersen, gartneren Rolf Syversen og alle de andre som i løpet av seks uker i 1942 fraktet ca. 1000 norske jøder til Sverige. Hver kveld kjørte de lastebiler med til sammen 40 flyktninger ombord. Vi følger tre transporter og noen av familiene som flyktet fra krigens ondskap:

Familien London, som drev skraphandel på Carl Berner i Oslo, 19 år gamle Sara og de to tsjekkiske barna Vera og Tibor, som hadde blitt hentet av Nansenhjelpen i Tsjekkoslovakia i 1939.

Forestillingen har premiere på Nobels Fredssenter 26. januar kl. 19.00, og spilles også 27. januar, på den internasjonale holocaustdagen. Trykk på ønsket dato for å kjøpe billett.

MEDVIRKENDE:

Per Jostein Aarsand, forteller

Solfrid Molland, trekkspill/sang

Kjersti Haugen, regi

Janne Rønningen, dramaturgi

 

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikkonservatorium.

Molland har utgitt tre album ved Kirkelig Kulturverksted, to av dem i samarbeid med rommusikere.  I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris. Hjemmeside: http://kkv.no/musikk/artist/solfrid-molland/

Per Jostein Aarsand er forteller. Han var med på å grunnlegge Fortellerhuset og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen i Oslo.

I 2014 ble han tildelt Statens kunstnerstipend. Dette har resultert i forestillingen Carl Fredriksen Transport. Hjemmeside: www.thestoryteller.no

Gå tilbake til listen