Shifting Boundaries - epea03 - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: Marie Hald
  2. Photo: Paolo Marchetti - Marketplace Media Services

Shifting Boundaries - epea03

16. sept 2017–25. jan 2018

Tolv europeiske fotografer er blitt valgt ut til å arbeide med det samme temaet: «Shifting Boundaries». Resultatet er blitt en fotoutstilling som viser hvordan grenser utfordres i et Europa i endring. Utstillingen har vært på turné i Europa og kommer til Nobels Fredssenter i september 2017.

Unge kvinner med spiseforstyrrelser, soldater i Ukraina og piggtrådgjerder i Ungarn. Det er noen av temaene som tas opp i fotoutstillingen Shifting Boundaries, som utforsker både psykologiske og fysiske grenser. Teknologiske grenser blir også utfordret, i en tid der forskjellene mellom det virtuelle og virkelige kan være vanskelige å få øye på. Shifting Boundaries er en visuell opplevelse samtidig som den er en kommentar til dagens Europa.

The European Photo Exhibition Award (epea) er et europeisk prosjekt som har som mål å løfte frem aktuelle temaer gjennom unge, lovende fotografer. Initiativtakerne er Körber-Stiftung (Tyskland)Fondation Calouste Gulbenkian – Délégation en France (Portugal)Fondazione Banca del Monte di Lucca (Italia) og Fritt Ord (Norge).

De tolv fotografene som er med i EPEA03 er Arianna Arcara (Italia), Pierfrancesco Celada (Italia), Marthe Aune Eriksen (Norge), Jakob Ganslmeier (Tyskland), Margarida Gouveia (Portugal), Marie Hald (Danmark), Dominic Hawgood (Storbritannia), Robin Hinsch (Tyskland), Ildikó Péter (Ungarn), Eivind H. Natvig (Norge), Marie Sommer (Frankrike) og Christina Werner (Østerrike).

Fotografene mottar støtte i seks måneder for å jobbe med temaet sammen med fire kuratorer valgt ut av hver av stiftelsene. Resultatet av arbeidet blir en utstilling som vises i fire prestisjetunge europeiske kulturinstitutsjoner.

UTSTILLINGSDATOER

20. mai – 28. august 2016: Paris, Fondation Calouste Gulbenkian – Délégation en France 15. oktober – 11. desember 2016: Lucca, Palazzo delle Esposizioni (Exhibition Center), Fondazione Banca del Monte di Lucca
3. mars – 1. mai 2017: Hamburg, Haus der Photographie der Deichtorhallen
15. september – 25. januar 2018: Oslo, Nobel Peace Center

De to tidligere utstillingene i serien epea er:
epea02: Blikk på Europa / The New Social
epea01: Europeiske identiteter