PEACE AT WORK - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

 1. Photo: Nobels Fredssenter
 2. Photo: Paolo Pellegrin/ Magnum Photos for Nobels Fredssenter
 3. Photo: Sara Johannessen/ Nobels Fredssenter
 4. Photo: Espen Rasmussen/ Nobels Fredssenter
 5. Photo: Sara Johannessen/ Nobels Fredssenter
 6. Photo: Pete Souza/ the White House
 7. Photo: Cornelius Poppe / Nobels Fredssenter
 8. Photo: Heiko Junge/ Nobels Fredssenter
 9. Photo: Sara Johannessen/ Nobels Fredssenter
 10. Photo: Sara Johannessen/ Nobels Fredssenter
 11. Photo: Johannes Granseth/ Nobels Fredssenter

PEACE AT WORK

29. aug 2018–02. sept 2018

Nobels Fredspris regnes som verdens mest prestisjefylte pris, og hvert år venter verden i spenning på annonseringen av årets fredsprisvinner. Men visste du at verdenskjente fotografer blir engasjert til å avbilde vinnerne? Har du sett de magiske øyeblikkene som fotografene har fanget i møtet med fredsprisvinnerne? Det kan du nå gjøre i utstillingen Peace at Work som åpner for publikum i Toghallen på Nobels Fredssenter. Gjennom bilder, film og tekst blir vi kjent med fredsprisvinneren selv, Nobelkomiteens begrunnelse og fotokunstneren bak kameraet. Peace at Work presenterer Nobelprisvinnerne fra årene 2005 til  2016.

Noe av det første som skjer etter årets fredsprisvinner er annonsert, er at vinneren blir spurt om å delta i en fotoserie laget av en internasjonalt anerkjent fotograf på oppdrag fra Nobels Fredssenter. Når utstillingen åpnes av vinneren selv, bare åtte uker etter kunngjøringen, er fotografiene kjernen i en helt ny utstilling om fredsprisvinnerens arbeid.

Fotografenes evne til å fange små og store øyeblikk har gitt oss bilder av Al Gore som balanserer en lang kvist på nesen, av Tawakkol Karman i lykkelig lek med barna sine og av en OPCW-våpeninspektør som kler på seg den livsviktige sikkerhetsdrakten. Slik kan fred se ut.

Vandreutstillingen Peace at Work viser høydepunktene fra alle fredsprisutstillingene fra 2005 til 2016. Utstillingen er tidligere vist på Nobels Fredssenter, Union Scene i Drammen, Vestfoldmuseene i Tønsberg, på Eidsvoll 1814 og på Paleet i Oslo.