Humanitær superstjerne - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Illustrations: Qvisten Animation

Humanitær superstjerne

02. juni 2017–03. des 2017

La deg inspirere av Fridtjof Nansens liv og innsats for flyktninger i denne lille utstillingen som passer spesielt godt for barn.

Fridtjof Nansen var oppdager og eventyrer, vitenskapsmann og diplomat. Men det var for sin humanitære innsats han mottok Nobels fredspris i 1922. Han ledet arbeidet med å sende hjem russiske krigsfanger etter første verdens krig og drev hjelpearbeid blant flyktninger og krigsfanger. Nansen var den første høykommissæren for flyktninger, og han la grunnlaget for dagens internasjonale flyktningarbeid. Han ga også sitt navn til Nansen-passet – et identitetspapir som ga viktige rettigheter til mennesker på flukt.

Tegneserie

I utstillingen Norges Humanitære Superstjerne fortelles historien om Norges kanskje aller best kjente fredsprisvinner på en måte som passer godt for barn. Hovedinnholdet i utstillingen er en tegneserie laget av Qvisten Animation og Nobels Fredssenter. Barna kan også ta bilde av seg selv med en Nansen i helfigur.

Utstillingen Nansen og jeg er tidligere vist på Nobels Fredssenter og ble den gangen åpnet av Kronprinsfamilien i oktober 2010. Nå gjør vi den tilgjengelig for publikum igjen, i forbindelse med Omveier, en stor utstilling om flyktninger som vi for tiden viser i første etasje.

Nansen er en norsk fredsprisvinner som har gjort en enorm innsats for flyktninger. Historien om ham kan inspirere i dag, nesten hundre år etter, samtidig som den viser at flyktningeproblematikken ikke er ny, sier Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres.

Nansen og jeg ble laget av Nobels Fredssenter i 2010 med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Utstillingen vises i vårt undervisningsrom i annen etasje og kan derfor være utilgjengelig for publikum i perioder mellom klokken 10:00 og 15:00 på hverdager.