Mother Democracy - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: Pietro Masturzo / OnOff Picture
  2. Photo: Pietro Masturzo / OnOff Picture
  3. Photo: Soe Than Win / AFP Photo

Mother Democracy

16. juni 2012–29. nov 2012

21 år etter at hun ble tildelt Nobels fredspris skal Aung San Suu Kyi endelig holde sitt Nobelforedrag 16. juni 2012. Samme dag åpner utstillingen «Mother Democracy» på Nobels Fredssenter.

I’ve always thought that the best solution for those who feel helpless is for them to help others. I think then they will start feeling less helpless themselves.
[Aung San Suu Kyi]

Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris i 1991 for sin ikkevoldelige kamp for demokrati og menneskerettigheter. Hennes mann og to sønner mottok prisen på hennes vegne fordi hun selv satt i husarrest.

Utstillingen er en hyllest og en feiring av Aung San Suu Kyi. Den viser bilder av løslatelsen fra husarrest 13. november 2010, og den politiske utviklingen i Burma i tiden etterpå.

En rekke internasjonale fotografer har fulgt begivenhetene, og blant fotografene som er med i utstillingen er Joachim Ladefoged og Chi Yin fra VII, Pietro Masturzo fra OnOff Picture og James Nacthwey.

– Aung San Suu Kyis Nobelforedrag og hennes besøk i Oslo har vi ventet på i 21 år! Dette er en historisk begivenhet, og vi håper riktig mange benytter anledningen og blir med på feiringen av henne, sier Bente Erichsen, direktør på Nobels Fredssenter.

Se video fra folkefesten på Rådhusplassen 16. juni 2012.

Les mer om feiringen her.