Melting Ice - Hot Topic - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

 1. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 2. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 3. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 4. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 5. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 6. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 7. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 8. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 9. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 10. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter
 11. Photo: Killian Munch / Nobels Fredssenter

Melting Ice - Hot Topic

05. juni 2007–03. sept 2007

Samtidskunstutstilling om menneskeskapte klimaendringer med 80 kunstverk av 42 etablerte kunstnere fra 23 land.

Utstillingen kom til i forbindelse med at FN ba Norge om å stå som hovedarrangør for Verdens miljøverndag 2007. Den ble høsten 2007 vist ved Royal Museum of Fine Arts i Brussel før den gikk videre til Chicago og Monaco i 2008 og 2009.

Målet var å skape økt bevissthet om global oppvarming og klimaendringer og stimulere til positive holdningsendringer og tiltak for miljøet.

Kunstverkene hadde én ting til felles: De tar for seg menneskeskapte klimaendringer. Uttrykkene spenner fra billedkunst, skulpturer og fotografier til interaktive installasjoner, et japansk tehus og en overlevelseskano.

Samarbeidspartnere: Natural World Museum, FNs miljøprogram (UNEP), Miljøverndepartementet, Kulturdepartementet og NSB.

For aller første gang i historien har klima denne våren vært tema i FNs sikkerhetsråd. Den britiske utenriksministeren Margaret Beckett sa i den forbindelse at klimaforandringer utgjør en trussel mot verdensfreden og at betydningen av klimaendringer for vår sikkerhet er mer dyptgripende og omfattende enn noen enkeltkonflikt.

Jordens klima har endret seg til alle tider, men fram til nylig er det naturen selv som har forårsaket dette, for eksempel gjennom forandringer i solens styrke, endringer i jordens bane rundt solen og vulkanutbrudd. Nå står menneskeheten for første gang overfor en global klimaendring vi selv har skapt.

Klimaendringene påvirker oss uansett hvor vi bor i verden. Kunstnerne som er med på utstillingen har latt seg inspirere av polaris som smelter, og hvordan dette påvirker mennesker, dyr og planter. De ønsker å bidra til å endre holdningene våre, slik at vi kan endre våre handlingsmønster og sammen snu klimaendringene som truer vår framtid.