KLIMALAB - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

KLIMALAB

05. apr 2019–10. jan 2020

Illustration: Kiki Fallet
Illustration: Kiki Fallet

5. april åpnet Nobels Fredssenter sin nye utstilling KlimaLab, en levende utstilling om klima, naturen og oss. Dette er en utstilling for både voksne og barn som består av store kunstinstallasjoner du kan ta, føle på og til og med spise.

Utstillingen har åpnet, men den er ikke ferdig. Oppgaven om å ferdigstille utstillingen er gitt videre til deg. Klimakrisen angår oss alle, og det er opp til oss å finne løsningene, sammen.

Klimaendringene er en av vår tids største utfordringer. Mange steder i verden ser vi hvordan miljøkatastrofer og klimaendringer fører til menneskelig lidelse og bidrar til å forsterke ulikhet, uro og konflikt. Med utstillingen KilmaLab ønsker vi å skape engasjement for klimasaken hos publikum, og gi dem tro på at de selv kan bidra til en løsning, sier Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres.

KlimaBoss
For å stoppe klimaendringene, må vi alle gjøre endringer i livet vårt. Gjennom KlimaBoss utfordres du til å ta utfordringen å bli Klimaboss hjemme. Klarer du og leve 30 dager uten kjøtt? Planlegge ferien uten fly, eller kanskje shoppe smartere?

Egen arrangementserie
Hver søndag inviteres hele familien til forskjellige Lab-arrangement, hvor vi sammen kan lære om klima, miljøet og vår rolle i det hele. Hvordan kan vi som familie bli litt grønnere?

Utstillingen er inspirert av fredsprisens far Alfred Nobel og hans ide om å handle til «menneskehetens største nytte», og av fredsprisvinnerne Wangari Maathai, Al Gore og FNs klimapanel, som alle mottok prisen for sitt arbeid for å bekjempe klimaendringene. KlimaLab blir stående til januar 2020. Den er kuratert og produsert av Nobels Fredssenter, og er en del av programmet for Miljøhovedstadsåret.

Nobels Fredssenter inviterer til en stor åpningsmarkering lørdag 4. mai kl. 13.00.