Voksenopplæring - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Voksenopplæring

Et besøk hos oss må bestilles på forhånd og koster kr. 600 per klasse (maks 30 elever). Vi kan ikke garantere adgang for uanmeldte skolebesøk. 

OMVISNING FOR VOKSENOPPLÆRING OM NOBELS FREDSPRIS

Hvem var Alfred Nobel? Hva er Nobels fredspris? Hva kan skape fred? Elevene får både lytte til kunnskapsrike formidleres fortellinger om ulike fredsprisvinnere og selv delta i konstruktive dialoger om tematikken. Målet med omvisningen er å gi elevene en innføring i Nobels Fredspris som del av den norske kulturarven. Derfor vil omvisningene både fokusere på Fredsprisens betydning i et historisk perspektiv, men også på dens stadig viktige posisjon både i Norge og verden for øvrig. Omvisningen forsøker å engasjere og motivere elevene til å reflektere og danne seg egne meninger om de vanskelige spørsmålene som Fredsprisen berører.

Opplegget tilbys på tilpasset norsk eller engelsk. Vi gjør oppmerksom på at fredsprisutstillingen 2018 handler om seksuell vold i krig. Omvisningen kan gjennomføres med eller uten denne utstillingen. For at vi skal kunne tilpasse omvisningen best mulig er det viktig at dere angir gruppas norskkunnskaper ved bestilling. Det bør også gis beskjed på forhånd dersom gruppa kommer med tolk.