Nobels Fredssenter

Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

8.–10. trinn

Et skolebesøk hos oss må bestilles på forhånd og koster kr. 600 per klasse (maks 30 elever). Vi kan ikke garantere adgang for uanmeldte skolebesøk. Undervisningsopplegg som tilbys er utviklet med Kunnskapsløftets kompetansemål for øyet.

Fantastisk dyktig og engasjert formidler! Høyt faglig og kvalitativt innhold. 

Lærer 10. trinn.

BAN ThE bomb! – siste dag: 23. november

Hva er egentlig atomvåpen? Er det greit at noen få stater sitter med nok atomvåpen til å utslette menneskeheten?

I 2017 gikk Nobels fredspris til ICAN, en internasjonal kampanje som jobber for at atomvåpen skal forbys. I Ban the Bomb vil elevene få se helt nye fotografier som ikke har blitt vist før, samt historiske bilder og objekter fra Hiroshima og Nagasaki. Gjennom samtaler og oppgaver vil elevene bli utfordret til å tenke gjennom en rekke problemstillinger. Vil et forbud mot atomvåpen kunne føre til en atomvåpenfri verden? Skaper man fred ved å ødelegge våpen? Hva kan vi gjøre for å påvirke?

Opplegget er relevant for disse kompetansemålene:

 

HVEM BRYR SEG? – START: 21. september

Undervisningsopplegget tar utgangspunkt i utstillingen Fortell verden om oss av Rune Eraker. Han har besøkt 18 land på 4 år og viser menneskers styrke og mot under umenneskelige forhold. Elevene blir kjent med situasjonen til noen av menneskene, og sammen finner vi ut hvilke menneskerettigheter som blir brutt og hva Amnesty og flere gjør for å hjelpe. 

Menneskerettigheter kan synes mest viktig for mennesker langt unna. Men Verdenserklæringen forteller også at vi alle har plikt til å verne om hverandres rettigheter. Hvordan kan vi gjøre det i hverdagen? I opplegget Hvem bryr seg?” skal vi også diskutere og øve på å stå opp for andre.

Opplegget er spesielt relevant for disse kompetansemålene:

 

OMVISNING om nobels fredspris

Hvem var Alfred Nobel? Hva er Nobels fredspris? Hva kan skape fred? Elevene får høre kunnskapsrike formidlere fortelle om ulike fredsprisvinnere og deres arbeid. Målet vårt er å engasjere og motivere elevene til å reflektere og danne seg egne meninger om vanskelige spørsmål.

Opplegget er relevant i disse kompetansemålene: