1.–4. trinn - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

1.–4. trinn

Et skolebesøk hos oss må bestilles på forhånd og koster kr. 600 per klasse (maks 30 elever).  Vi kan ikke garantere adgang for uanmeldte skolebesøk. Undervisningsopplegg som tilbys er utviklet med Kunnskapsløftets kompetansemål for øyet.

Det var en positiv og lærerik opplevelse både for elever og lærer.
Lærer 4. trinn

ALLE BARN HAR RETT TIL…

Hva er en rettighet? Har alle barn rett til å si sin mening? Hvorfor er det viktig å ha et navn? Bli med på en reise rundt i verden for å lære om barnekonvensjonen og fredsprisvinnere som har kjempet for menneskers rettigheter.

Alle barn har rett til… er et undervisningsopplegg om barnekonvensjonen og Nobels fredspris. Opplegget tar sikte på å gi elevene en inngangsport til å forstå at barn har egne rettigheter.  I løpet av besøket blir elevene presentert for fire utvalgte barnerettigheter. Til hver rettighet knyttes en fredsprisvinner og en oppgave som elevene skal løse i fellesskap.

Opplegget er relevant for disse kompetansemålene:

 

ALFRED

Hvem var Alfred Nobel? Hvordan ble han så rik, og hvorfor bestemte han seg for å gi pengene sine til mennesker som jobber for en bedre verden?

Sammen med elevene drar vi på togtur i Alfred Nobels fotspor og prøver å finne svar på disse spørsmålene. I Alfreds gamle reiseveske finner vi gjenstander som hjelper oss til å bli bedre kjent med ham. Vi får et lite innblikk i hvordan det var å leve på 1800-tallet, og prøver å forstå Alfreds voldsomme fascinasjon for kjemi. Sammen diskuterer vi hvordan verden kan bli fredeligere, før vi ser i Alfreds testamente hva han mente om den saken. Elevene er aktivt med og løser oppgaver underveis i opplegget.

Opplegget er relevant for disse kompetansemålene: