Women in Charge - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Women in Charge

22. mars 2018 18.00

Midt-Østen sett med kvinneaktivistenes øyne

I samarbeid med Civita og Oslo Women’s Right initiative inviterer vi til møte med kvinneaktivister fra Libya, Iran og Jordan på Nobels Fredssenter.

  • Hvordan er situasjonen for kvinner i land med store likestillingsutfordringer?
  • Hvordan kan kvinneaktivister fra disse landene samarbeide om å skape en varig endring?

The Oslo Women’s Rights Initiative er en allianse av personer og grupper som støtter kvinneaktivister i land med store likestillingsutfordringer. Initiativet blir lansert i Oslo i mars. Da kommer en gruppe fremstående aktivister fra land som Iran, Saudi-Arabia, Syria, Jordan, Yemen og Libya til Oslo for å dele sine erfaringer. Du kan møte tre av dem på Nobels Fredssenter:

Nargess Tavassolian, Iran: Journalist og jurist som har arbeidet for flere ulike NGO’er i Iran og som nå leder sitt eget TV-program på Iran International News. Hun er datter av fredsprisvinner Shirin Ebadi.

Asma Khalifa, Libya: Aktivist og forsker som jobber med sivilsamfunn og menneskerettigheter, kvinnerettigheter og ungdom. Hun har vært med å starte tenketanken Tamazight Women Movement.

Afaf Jabiri, Jordan: seniorforeleser på School og Social Sciences ved University of East London og forfatter av boken ‘Gendered Politics and Law in Jordan: Guardianship over Women’. Afaf har mer enn 20 års erfaring med likestillings- og reformarbeid i Midt-Østen.

De tre aktivistene deler sine erfaringer i korte, individuelle foredrag og deltar så i en paneldiskusjon ledet av Liv Tørres, direktør ved Nobels Fredssenter.

Arrangementet foregår på engelsk og gratis og åpent for alle.

Se vårt debattprogram her.

Gå tilbake til listen