When the guns go silent - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

When the guns go silent

13. november 2017 19.00–22.00

Nobels fredspris ble i fjor tildelt Colombias president Juan Manuel Santos. Etter 52 år med krig, flere hundre tusener drepte og millioner av mennesker på flukt, var Santos pådriver for at partene endelig gikk til forhandlingsbordet med et gjensidig uttalt ønske om fred.

FARC, verdens eldste geriljaorganisasjon, skrev under avtaler hvor de lovet å gi fra seg våpnene. Sammen med den colombianske regjeringen skal de nå kjempe det som kanskje er den vanskeligste kampen, nemlig kampen for å vinne freden.

Den anerkjente journalisten og regissøren Natalia Orozco har filmet fredsprosessen over flere år. I dokumentarfilmen When the guns go silent gir hun oss et unikt innblikk i prosessene som har ført frem til den historiske avtalen, og vi får også innblikk i Norges deltakelse som fredsmegler. Men kan freden sikres uten at etterlatte får se gjerningsmennene bak grusomme krigsforbrytelser bli tiltalt for sine ugjerninger?

DET KRITISKE ROM: FRED ETTER ET HALVT ÅRHUNDRE MED KRIG?

Se filmen og hør journalist og regissør Natalia Orozco sammen med Anne Heidi Kvalsøren, UDs spesialutsending til Colombia, i samtale med vår direktør Liv Tørres, om fredsprosessen og veien videre for et fredelig Colombia.

NB! Filmvisning og den påfølgende samtalen finner sted på Vika kino.

Les mer og kjøp billett.

Samtalen vil være på engelsk.

Filmen vises som en del av programseksjonen Det Kritiske Rom, Film fra Sør-festivalens forum for film og debatt. Arrangementet er et samarbeid mellom Film fra Sør og Nobels Fredssenter. 

Meld deg gjerne på vårt Facebook-arrangement.

 

Natalia Orozco (f. 1975) er en filmskaper og journalist fra Colombia. Hun er blant annet utdannet fra Sorbonne-universitetet i Paris og har dekket valg, konflikter og internasjonal politikk for en rekke nyhetsmedier. Orozco har to ganger vunnet den nasjonale journalistprisen i Colombia for sitt arbeid.

Gå tilbake til listen