Tysklandsdypdykk - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: DNAK

Tysklandsdypdykk

26. mai 2016 18.00–19.00

Europa er i krise: Eurokrise, Ukrainakrise, flyktningkrise, Brexit og antiliberale krefter på fremmarsj. I sentrum av alle krisene står Tyskland og dets mektige leder Angela Merkel. Derfor er Tyskland tema når Den norske Atlanterhavskomité i samarbeid med Nobels Fredssenter inviterer til Dypdykk torsdag 26. mai.

Ved Christian Borchs bord sitter Atlanterhavskomiteens generalsekretær Kate Hansen Bundt. Hun har mange års erfaring som ekspert og forsker på Tyskland og EU.

«Tyskland er ikke et hvilket som helst land», sier hun om landet som i stigende grad har måttet vise et europeisk lederskap det hverken etterstreber eller ønsker. Den «motvillige hegemon» kalte Economist landet som spiller en nøkkelrolle for det fremtidige Europa. Kate Hansen Bundt bodde selv som ung student i Øst-Berlin på slutten av 1980-tallet – og Cristian Borch hadde en oldefar med berlinske eventyr! Her ligger det an til en spennende samtale mellom to som kjenner Tyskland godt.

Arrangementet inngår i Nobels Fredssenters debattprogram og er gratis og åpent for alle.

Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet.

For mer informasjon om vårt debattprogram, se her. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev og få informasjon om våre kommende debatter og temakvelder.

Vår kafé Alfred har åpent for drikkeservering før arrangementet.

Velkommen!

Gå tilbake til listen