Tilgivelse og forsoning i Colombia - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Natalio Cosoy

Tilgivelse og forsoning i Colombia

06. juni 2017 18.00

Bertha Lucia Fries er et av de mange millioner ofrene for borgerkrigen i Colombia. Men hun er også en del av fredsprosessen. Hun kommer til Nobels Fredssenter for å fortelle  historien om hvordan hun gikk fra å hate til å tilgi. 

I februar i 2003 var Bertha Lucia Fries på nattklubben El Nogal i Bogotá. Den kvelden gikk hun fra å være en suksessrik, internasjonal konsulent til å bli et offer i den over 50 år lange borgerkrigen i Colombia. 36 mennesker mistet livet i terrorangrepet, som ble utført av FARC. Bertha Lucia var blant de over 150 som ble skadet. Hun brukte åtte år på komme seg etter de fysiske skadene, og da skjønte hun at det var mer som måtte repareres: Hatet. Hun startet en dialog med sine angripere og nå i mai møtte hun fire FARC-medlemmer til et forsoningsmøte. I september planlegges en tilgivelseseremoni i Bogotá.

Bertha Lucia Fries er invitert til Norge av Nansen Fredssenter og den norske ambassaden i Colombia. Tirsdag 6. juni kommer hun til Nobels Fredssenter for å fortelle sin historie i samtale med Alfredo Zamudio, direktør for Nansen Fredssenter.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet.

Møt opp i god tid, slik at du får med deg vår utstilling Hope over Fear om Nobels fredspris for 2016, president Juan Manuel Santos og det colombianske folket.

Gratis adgang.

Gå tilbake til listen