Presten og imamen - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Photo: Wolfgang Rattay / Reuters

Presten og imamen

17. mars 2016 18.00–19.00

Nobels Fredssenter inviterer til en samtale mellom tidligere sogneprest på Nesodden Anne Marit Tronvik og sjefsimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina Senaid Kobilica. Bushra Ishaq vil lede samtalen.

Bano Rashid fra Nesodden ble drept sammen med 68 andre ungdommer på Utøya 22. juli for snart fem år siden. Bildet av presten og imamen som fulgte den unge jenta til graven, side ved side, gikk verden rundt. Bildet ble stående som et symbol på forsoning, integrering og fellesskap på tvers av religioner.

Banos familie ønsket at begravelsen skulle skje i Nesodden kirke, men at Bano også skulle bli begravet etter muslimsk skikk. Dermed var tidligere sogneprest Anne Marit Tronvik og sjefsimam Senaid Kobilica på plass under seremonien, det ble lest fra Bibelen i kirken og fra Koranen nede ved graven.

Vi har invitert sognepresten og imamen til en samtale om den symboltunge handlingen de gjorde for fem år siden og om hvordan de reflekterer rundt religionsdialog, ritualer, integrering og fellesskap i dag.

Innledning ved Banos far, Abobakar Rashid Mostafa.

Vår kafé Alfred har åpent for matservering fram til kl. 18.00 og for drikkeservering under arrangementet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få informasjon om våre kommende debatter og temakvelder.

For mer informasjon om vårt debattprogram, se her.

Gå tilbake til listen