Påsken 2017 - Nobel Peace Center - Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter

Album

  1. Photo: Johannes Granseth for the Nobel Peace Center
  2. Photo: Johannes Granseth for the Nobel Peace Center
  3. Photo: © Omar Imam
  4. Photo: Mads Nissen / Politiken for the Nobel Peace Center
  5. Photo: Nobel Peace Center

Påsken 2017

10. april 2017 10.00 -  17. april 2017 18.00

Blir det bypåske i år? Vi byr på aktuelle utstillinger og aktiviteter for store og små hver dag hele påsken. Ta med barna på en garantert smørefri påsketur og hils på Fred.

Åningstider i påsken

Vi holder åpent hver dag kl. 10.00–18.00 hele påsken. Omvisning er inkludert i billetten, og finner sted hver helg samt påskens helligdager – på engelsk kl. 14.00 og på norsk kl. 15.00.

Besøker du oss med barn?

Barn under 16 år kommer alltid gratis inn hos oss. Fra mandag til fredag (10.–14. april) er Fred her hver dag kl. 12.00 for å hilse på barna.

Denne påsken kan dere dra på en litt annerledes påsketur, som garantert er smørefri og uten bratte bakker. Sammen med Fred & Toca Loca kan dere utforske Fredssenteret på en morsom og lærerik måte med barneløypa Fred & Toca Loca sier ifra. Alle barn har rett til å bli hørt og det er viktig å si ifra om ting som er urettferdig. Underveis får barna øvd seg på nettopp det.

Utstillinger

Vi viser for tiden den aktuelle utstillingen Omveier, som handler om mennesker på flukt. Utstillingen består av flere mindre utstillinger og installasjoner som skildrer livet på flukt på svært forskjellige måter. Gjennom fotografi og samtidskunst og med flyktningenes egne bilder og historier, kommer publikum tettere på menneskene som har måttet flykte fra Syria.

Som del av utstillingen finner du blant andre den populære utstillingen Syria er mitt eneste hjem. Det er nå syv år siden krigen i Syria brøt ut, og dessverre pågår den fremdeles. Fotografiene i utstillingen er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet i teltleiren og om savnet av hjemlandet. Denne utstillingen har tidligere blitt vist i museets andre etasje, og på grunn av de mange og positive tilbakemeldingene har vi nå flyttet den ned til vårt største utstillingsrom, hvor den sammen med de andre utstillingene utgjør Omveier.

Fredsprisutstillingen 2016 – Hope over Fear er et sterkt portrett av president Juan Manuel Santos og det colombianske folket. Fotograf Mads Nissen har skildret et folk som er trette av krig og vold, som lengter etter fred, og bygger den dag for dag.

Det er også siste uker for kunstverket utenfor Nobels Fredssenter. Har du enda ikke stoppet opp foran Unknown Numbers på Fredsveggen har du fortsatt tid noen uker til. Få det med deg før det er for sent!

Les hva Magasinet Kunst skrev om kunstverket: Forestillingen om ytringsfrihet

Butikk og Kafé

I museumsbutikken finner du selvfølgelig rettferdig og bærekraftig påskepynt, i tillegg til et bredt utvalg inspirerende bøker. Kom innom så hjelper vi deg med å plukke ut årets påskekrim. Noen ganger er virkeligheten mer spennende enn fiksjon.

Kaffebaren Stockfleths har flyttet inn på Nobels Fredssenter og serverer den nydeligste kaffe.

Velkommen til oss på Rådhusplassen!

Gå tilbake til listen